Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες πιέσεις για τον χρυσό καθώς «πλησιάζει» εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,08% και τα 1.473,85 δολάρια

tags :
Ήπιες πιέσεις για τον χρυσό καθώς «πλησιάζει» εμπορική συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,08% και τα 1.473,85 δολάρια
Πολύ κοντά σε συμφωνία φαίνεται να βρίσκονται ΗΠΑ και Κίνας, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ
Ήπια πτωτικά κινήθηκε σήμερα Πέμπτη (12/12) ο χρυσός, μετά πληθώρα δημοσιευμάτων που θέλουν ΗΠΑ και Κίνα να βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της «Φάσης Ι» της εμπορικής τους συμφωνίας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 υποχώρησε οριακά -0,08% στα 1.473,85 δολάρια η ουγγιά.
Image
Αμερικανοί διαπραγματευτές έχουν προτείνει περικοπή των υφιστάμενων δασμών σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 360 δισ. δολαρίων, όπως αναφέρει το CNBC, ενώ παράλληλα, φαίνεται να έχουν προτείνει ακύρωση των νέων δασμών που έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, η οποία σηματοδοτεί την προθυμία του Λευκού Οίκου να χαλιναγωγήσει τον εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου που απειλούν την παγκόσμια ανάπτυξη.
Η αμερικανική κυβέρνηση πρότεινε την περικοπή κατά 50% των υφιστάμενων δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 360 δισεκ. δολαρίων.
Η προσφορά του Λευκού Οίκου στο Πεκίνο, που αποκάλυψε για πρώτη φορά η Wall Street Journal την Πέμπτη 5/12, δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Την πορεία του χρυσού επηρέασε και το γεγονός ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος του 1,5% με 1,75%, μετά τις τρεις συνεχόμενες μειώσεις που πραγματοποίησε από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, η Fed δήλωσε ότι η τρέχουσα νομισματική πολιτική είναι «η κατάλληλη» ώστε να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ, καθώς και ότι κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει αμετάβλητη για το επόμενο έτος.
Αντίθετα ανοδικά κινήθηκαν τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, με τον άργυρο να ενισχύεται +0,45% στα 16,835 δολάρια η ουγγιά.
Άνοδος +0,8% για την πλατίνα και +1,64% για το παλλάδιο τα οποία διαμορφώθηκαν στα 947 και 1.916 δολάρια η ουγγιά αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης