Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γεωργακόπουλος (Intrum): Η αγορά NPLs θα ενισχύσει την ανάπυξη της χώρας - Ο Ηρακλής θα οδηγήσει σε συναλλαγές 30 δισ. την επόμενη διετία

tags :
Γεωργακόπουλος (Intrum): Η αγορά NPLs θα ενισχύσει την ανάπυξη της χώρας  - Ο Ηρακλής θα οδηγήσει σε συναλλαγές 30 δισ. την επόμενη διετία
Γεωργακόπουλος (Intrum): Η αγορά NPLs θα ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας
«H αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι το αναπτυξιακό στόρι των επόμενων ετών για την Ελλάδα καθώς θα προσελκύσει επενδύσεις στη χώρα και θα δημιουργήσει ευκαιρίες για επενδυτές, ενισχύοντας την αναπτυξιακή πορεία της», επισήμανε ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas, στην ετήσια εκδήλωση της Goldman Sachs (Annual Credit Management Day) στο Λονδίνο.
Όπως επισήμανε «η εφαρμογή του σχεδίου Ηρακλής θα οδηγήσει στην πραγματοποίηση συναλλαγών της τάξης των 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία και η παρουσία στην αγορά μεγάλων ανεξάρτητων διαχειριστών - και η Ιntrum Hellas είναι ο πρώτος που λειτουργεί στην εγχώρια αγορά - θα παράσχει την υποδομή που είναι αναγκαία για να στηρίξει την σωστή λειτουργία, τόσο της κύριας όσο και της δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Οι ανεξάρτητοι διαχειριστές, όπως η Intrum, θα προσφέρουν επίσης την διαφάνεια και την αξιοπιστία που η αγορά - επενδυτές, οίκοι αξιολόγησης, επίσημος τομέας – χρειάζονται».
Ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι «θα υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες για τους επενδυτές, τόσο σε τιτλοποιήσεις, όσο και σε πωλήσεις NPLs, λόγω του μεγάλου ύψους συναλλαγών.
Παράλληλα, θα προκύψουν ευκαιρίες επενδύσεων από private equity funds, αλλά και κλασικής χρηματοδότησης προς μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αναδιαρθρωθεί και πλέον χρειάζονται κεφάλαια για την ανάπτυξή τους».
Επενδυτικές δυνατότητες, όπως επισήμανε, επίσης, θα αναδειχθούν περαιτέρω και σε REO (Real Estate Owned - ακίνητα περιουσιακά στοιχεία) τη διετία 2020-2022, και θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς ακινήτων, σε κατοικίες και σε εμπορικά ακίνητα.
Όλες αυτές οι ευκαιρίες δεν θα μπορούσαν να δημιουργηθούν εάν δεν υπήρχε η βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, με την ισχυροποίηση των μακροοικονομικών μεγεθών, την αναγκαία πολιτική σταθερότητα, όπως και την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς τους επενδυτές, ανέφερε διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas, της ανεξάρτητης εταιρίας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων στοιχείων ενεργητικού στην Ελλάδα, που δημιούργησαν η Τράπεζα Πειραιώς και η Intrum, μέσω της μακροχρόνιας στρατηγικής συνεργασίας τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης