Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαιρετικές επενδύσεις οι μετοχές των εισηγμένων στα χρηματιστήρια της Λιουμπλιάνα και του Ζάγκρεμπ

tags :
Εξαιρετικές επενδύσεις οι μετοχές των εισηγμένων στα χρηματιστήρια της Λιουμπλιάνα και του Ζάγκρεμπ
Εξαιρετικές επενδύσεις αποτελούν οι μετοχές των εισηγμένων εταιρειών στα χρηματιστήρια της Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) και του Ζάγκρεμπ (Κροατία),
Εξαιρετικές επενδύσεις αποτελούν οι μετοχές των εισηγμένων εταιρειών στα χρηματιστήρια της Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) και του Ζάγκρεμπ (Κροατία), σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν στη διάρκεια των εργασιών συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη σλοβενική πρωτεύουσα.
Εκπρόσωποι των χρηματιστηριακών αγορών, αναλυτές και επιχειρηματίες υπογράμμισαν ότι μετοχές όπως αυτές που περιλαμβάνονται στον δείκτη SBI TOP του χρηματιστηρίου της Λιουμπλιάνα είναι υποτιμημένες σε σχέση με αντίστοιχους δείκτες σε χρηματιστήρια της ευρύτερης περιοχής.
Η σλοβενική οικονομία προβλέπεται -σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών χρηματοοικονομικών οργανισμών- να αναπτυχθεί για έβδομη συνεχή χρονιά το 2020.
Οι εισηγμένες εταιρείες στο σλοβενικό χρηματιστήριο κατέγραψαν και συνεχίζουν να έχουν θετικά αποτελέσματα, ορισμένα εκ των οποίων ξεπερνούν τις προβλέψεις.
Οι μερισματικές αποδόσεις των εταιρειών που περιλαμβάνονται στον δείκτη SBI TOP διπλασιάστηκαν την τελευταία δεκαετία, σε σχέση με τις εισηγμένες στον αντίστοιχο δείκτη του χρηματιστηρίου του Ζάγκρεμπ.
Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου παρουσιάστηκαν 15 μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις από τις δύο χώρες (Σλοβενία και Κροατία), οι οποίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των εκπροσώπων εταιρειών και αναλυτών από τη Σλοβενία, την Τουρκία, την Εσθονία, τη Μάλτα και τη Σουηδία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης