Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: «Πολιτικό σόου» και επαίσχυντο παράδειγμα πολιτικοποίησης της Ιστορίας, το ψήφισμα αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων

tags :
Cavusoglu: «Πολιτικό σόου» και επαίσχυντο παράδειγμα πολιτικοποίησης της Ιστορίας, το ψήφισμα αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων
Το ψήφισμα της Γερουσίας δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα πολιτικό σόου, δεν είναι νομικά δεσμευτικό και δεν έχει απολύτως καμία ισχύ, έγραψε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας
«Το ψήφισμα της Γερουσίας δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα πολιτικό σόου, δεν είναι νομικά δεσμευτικό και δεν έχει απολύτως καμία ισχύ», δήλωσε με ανάρτηση στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, αντιδρώντας στην έγκριση της αμερικανικής Γερουσίας νωρίτερα σήμερα ενός ψηφίσματος για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε πως εκείνοι που χρησιμοποιούν την Ιστορία για πολιτικούς σκοπούς είναι δειλοί που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την αλήθεια.
Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει πως το ψήφισμα είναι ένα «επαίσχυντο παράδειγμα πως η Ιστορία μπορεί να πολιτικοποιηθεί».
«Η απόφαση της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, της 12ης Δεκεμβρίου 2019, για τα γεγονότα του 1915 στερείται ιστορικής συνειδητοποίησης και νομικής βάσης.
Δεν είναι δεσμευτική και έγκυρη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την απόφαση αναγνώρισης της Γενοκτονίας Των Αρμενίων.
Εξαπολύοντας επίθεση αναφέρει στη συνέχεια: "Αυτή η απόφαση της Γερουσίας είναι ένα επαίσχυντο παράδειγμα του πώς μπορεί να γίνει πολιτικοποίηση της ιστορίας. Ωστόσο, όσοι χρησιμοποιούν ιστορία για πολιτικούς σκοπούς δεν θα επιτύχουν ποτέ τους στόχους τους, αγνοώντας τα γεγονότα.
Η απόφαση αυτή, καθώς και οι προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων Τουρκίας-ΗΠΑ, είναι μία προσπάθεια καταστροφική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης