Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλμα +2% για τη στερλίνα μετά τον εκλογικό θρίαμβο Johnson στη Βρετανία, στα 1,3427 δολ.

Άλμα +2% για τη στερλίνα μετά τον εκλογικό θρίαμβο Johnson στη Βρετανία, στα 1,3427 δολ.
Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +2,31% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 147,14 γεν ανά στερλίνα
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα Παρασκευή (13/12) η στερλίνα, δεχόμενη ώθηση από την εκλογική νίκη των Συντηρητικών στη Βρετανία, η οποία αναμένεται να δρομολογήσει άμεσες εξελίξεις όσον αφορά το Brexit.
Ειδικότερα, το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +2,02% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,3427 δολ. ενώ προηγουμένως είχε σκαρφαλώσει ακόμα και στα 1,328 δολ. ανά στερλίνα, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον Ιανουάριο του 2017.
Παράλληλα, το ευρώ υποχωρεί κατά -1,60% έναντι του βρετανικού νομίσματος, στις 0,8314 στερλίνες, ενώ όσον αφορά την ισοτιμία στερλίνας-γεν, το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +2,31% έναντι του ιαπωνικού, στα 147,14 γεν.
Η ισχυρή πλειοψηφία που εξασφάλισε ο Boris Johnson αναμένεται να δώσει στον ίδιο την «ώθηση» ώστε να περάσει τη συμφωνία απόσυρσης της Βρετανίας από το Κοινοβούλιο, περιορίζοντας τις ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών για το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
«Η έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα απομακρύνει οποιοδήποτε κίνδυνο ενός Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Ιανουαρίου, θα μειώσει την άμεση αβεβαιότητα και θα δώσει ώθηση τις βρετανικές επενδύσεις, τουλάχιστον λίγο», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Capital Economics για το Ηνωμένο Βασίλειο, Paul Dales.
Από την πλευρά του, ο οικονομολόγος της UBS Wealth Management, Dean Turner, δήλωσε ότι «τα αποτελέσματα θα δώσουν στις αγορές αυτό που ήθελαν περισσότερο, το οποίο είναι η σαφήνεια», εκτιμώντας παράλληλα ότι «έαν το Brexit ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, βλέπουμε τη στερλίνα να σκαρφαλώνει στα 1,35 δολάρια».
«Η μεγάλη πλειοψηφία των Συντηρητικών τουλάχιστον αυξάνει τις πιθανότητες κάποιας διαφάνειας η οποία θα επιστρέψει στον επιχειρηματικό τομέα», αναφέρει από την πλευρά του ο αναλυτής της ING, Chris Turner, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η στερλίνα ενδέχεται να μην έχει περιθώρια για περαιτέρω άνοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης