Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bρετανία: Πέντε λόγοι για την εκλογική πανωλεθρία των Εργατικών - Αντιδημοφιλής ο Corbyn

Bρετανία: Πέντε λόγοι για την εκλογική πανωλεθρία των Εργατικών - Αντιδημοφιλής ο Corbyn
H πανωλεθρία των Εργατικών οφείλεται στην αντιδημοφιλία Corbyn, στο μπερδεμένο μανιφέστο των Εργατικών και στη στάση που τήρησαν για το Brexit
Πέντε λόγους για την εκλογική πανωλεθρία του Εργατικού Κόμματος στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, καταγράφει ο Guardian.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι Εργατικοί κατήγαγαν μια ιστορική ήττα, η οποία οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο Jeremy Corbyn δεν ήταν δημοφιλής, στο μπερδεμένο μανιφέστο των Εργατικών και στη στάση που τήρησαν για το Brexit.

- Η αντιδημοφιλία του Jeremy Corbyn

Πολλά στελέχη των Εργατικών έσπευσαν μετά το exit poll να υπογραμμίσουν την αντιδημοφιλία του Jeremy Corbyn, εκτιμώντας ότι τους κόστισε σημαντικά.
Ο ηγέτης των Εργατικών ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία με το χαμηλότερο ποσοστό δημοφιλίας για ηγέτη αντιπολίτευσης από τα τέλη της δεκαετίας του ΄70, σύμφωνα με την Ipsos Mori.
Tα προβλήματα στη σχέση του με την Ιρλανδία, καθώς και οι κατηγορίες για αντισημιτισμό, έπαιξαν σημαντικό ρόλο.

- Το ασαφές μανιφέστο

Ο Corbyn παρουσίασε το «Μανιφέστο για την ελπίδα», όπως χαρακτήρισε ο ίδιος το ριζοσπαστικό προεκλογικό πρόγραμμα των Εργατικών, το οποίο ωστόσο δεν έπεισε τους ψηφοφόρους.
΄Όπως αναφέρουν στελέχη των Εργατικών πρόκειται για ένα πρόγραμμα 10ετίας και όχι για ένα κυβερνητικό πρόγραμμα.

- H στρατηγική για το Brexit

 H ηγεσία των Εργατικών κατηγόρησε το Brexit ότι επισκίασε την εγχώρια ατζέντα, ωστόσο άλλα στελέχη εκτιμούν ότι η στρατηγική του κόμματος για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ ήταν ασαφής, γεγονός που κόστισε στο Κόμμα.

- Η κατάρρευση του «κόκκινου τείχους»

Το κόμμα του Corbyn θεώρησε ως δεδομένη την παραδοσιακή στήριξη από την εργατική τάξη.
Ωστόσο, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις, οι Εργατικοί δεν κατάφεραν να πείσουν τους ψηφοφόρους των βιομηχανικών πόλεων.
Το λεγόμενο «κόκκινο τείχος» δηλαδή οι περιφέρειες που ανήκουν παραδοσιακά στους Εργατικούς., κατέρρευσε.

- Η στρατηγική των εκλογών

Στόχος των Εργατικών ήταν η πλειοψηφία και η διεύρυνση της βάσης, με πολλά στελέχη να χαρακτηρίζουν αυτή τη στρατηγική μαξιμαλιστική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης