Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Έχουμε δεσμευτεί να επιλύσουμε την εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ - Η συμφωνία πρέπει να ωφελήσει και τις δύο χώρες

tags :
Κίνα: Έχουμε δεσμευτεί να επιλύσουμε την εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ - Η συμφωνία πρέπει να ωφελήσει και τις δύο χώρες
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ «είναι αυτό που επιθυμεί η διεθνής κοινότητα»
Την πρόθεσή για επίλυση της εμπορικής διαμάχης με τις Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασε για μία ακόμα φορά η πλευρά της Κίνας, σύμφωνα με δηλώσεις που πραγματοποίησε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Hua Chunying, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η συμφωνία πρέπει να ωφελήσει και τις δύο πλευρές.
Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ πρέπει να βασιστούν στις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου σεβασμού», προσθέτοντας παράλληλα ότι «η συμφωνία θα πρέπει να ωφελήσει και τις δύο χώρες».
Ωστόσο, η κα Hua τόνισε ότι «οι ΗΠΑ δεν πρέπει να λένε ένα πράγμα και μετά να κάνουν κάτι άλλο, εάν επιθυμούν να αναπτύξουν αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με την Κίνα», αναφερόμενη στα σχόλια του Αμερικανού διπλωμάτη David Stilwell ότι η Κίνα «απάντησε στην καλή πρόεθση των ΗΠΑ και επιθετικότητα και μία μονίμως κακή πρόθεση».
Οι αναφορές ότι η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας έδωσε σημαντική ώθηση στις αγορές ΗΠΑ, Ασίας και Ευρώπης, οδηγώντας τους δείκτες της Wall Street σε νέα ιστορικά υψηλά.
«Αυτό δείχνει ότι μία συμφωνία μέσω των διαπραγματεύσεων είναι επωφελής και για τα δύο έθνη και τους λαούς τους και είναι αυτό που επιθυμεί η διεθνής κοινότητα», επεσήμανε η κα Hua.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi, δήλωσε ότι η πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ απέναντι στην Κίνα «είναι επιζήμια για τη διεθνή αξιοπιστία της Ουάσιγκτον», χαρακτηρίζοντας ως «παρανοϊκές και σπάνιες» τις ενέργειες των ΗΠΑ όσον αφορά τις διεθνείς σχέσεις.
«Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να παρουσιάσει την ανάπτυξη και το κοινωνικό σύστημα της Κίνας ως αρνητικά και κατηγορεί το Πεκίνο για εγκλήματα χωρίς να έχει αποδείξεις», πρόσθεσε ο κ. Wang.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης