Ελεύθερος, ο Έλληνας ναυτικός ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής από πειρατές στο Τόγκο

Ελεύθερος, ο Έλληνας ναυτικός ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής από πειρατές στο Τόγκο
Ο Έλληνας ναυτικός είχε πέσει θύμα απαγωγής από πειρατές στο Τόγκο στις 4 Νοεμβρίου 
Ελεύθερος αφέθηκε ο Έλληνας ναυτικός, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής από πειρατές στο Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου.
Πρόκειται για τον 20χροονο δόκιμο μηχανικό, ο οποίος πραγματοποιούσε το δεύτερο εκπαιδευτικό του ταξίδι όταν έπεσε θύμα πειρατείας μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του.
Ειδικότερα, η European Products Carriers Ltd., διαχειρίστρια εταιρεία του πετρελαιοφόρου «Elka Aristotle», που δέχθηκε επίθεση από πειρατές Τόγκο, στις 4 Νοεμβρίου, κατά την οποία τέσσερα μέλη του πληρώματος απήχθησαν, αναφέρει ότι τρεις εξ αυτών είναι πλέον ελεύθεροι.
«Είναι ασφαλείς και καλά, είχαν ιατρικούς ελέγχους και επί του παρόντος ενημερώνονται από τις τοπικές αρχές πριν επιστρέψουν στην πατρίδα τους στις Φιλιππίνες, την Ελλάδα και τη Γεωργία αντίστοιχα. Οι οικογένειές τους ενημερώνονται για την κατάστασή τους» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
«Ωστόσο, με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι το τέταρτο μέλος του πληρώματος, ένας υπήκοος Φιλιππίνων, που απήχθη και κρατήθηκε όμηρος, πέθανε» τονίζει η ανακοίνωση.
«Μια ολοκληρωμένη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τις συνθήκες του θανάτου του, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι απεβίωσε από ασθένεια και όχι από κάποιον χειρισμό των πειρατών.
Τέλος, η εταιρεία ζητά από όλους τον σεβασμό σε όλες τις οικογένειες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS