ΟΤΟΕ: Τετράωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα (16/12) στην Τρ. Πειραιώς στο Μαρούσι

ΟΤΟΕ: Τετράωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα (16/12) στην Τρ. Πειραιώς στο Μαρούσι
H OTOE κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς που στεγάζονται στο κτήριο Λεωφ. Αμαρούσιου – Χαλανδρίου & Χειμάρρας 11 στο Μαρούσι, τη Δευτέρα 16/12/2019
Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της προχωρά η ΟΤΟΕ ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς και την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ.
Στο πλαίσιο αυτό κηρύσσεται 4ωρη στάση εργασίας αρχής γενομένης από την έναρξη του ωραρίου, στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς που στεγάζονται στο κτήριο Λεωφ. Αμαρούσιου – Χαλανδρίου & Χειμάρρας 11 στο Μαρούσι, τη Δευτέρα (16/12/2019).
Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, οι απολύσεις ήταν ανέκαθεν κόκκινη γραμμή για τον κλάδο.

Η ανακοίνωση
Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΟΤΟΕ είναι η εξής: «Μετά την επιτυχημένη παντραπεζική απεργία της 11ης Δεκεμβρίου, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι την ανάκληση των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς και την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ.
Στο πλαίσιο αυτό κηρύσσεται 4ωρη στάση εργασίας αρχής γενομένης από την έναρξη του ωραρίου, στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς που στεγάζονται στο κτήριο Λεωφ. Αμαρούσιου – Χαλανδρίου & Χειμάρρας 11 στο Μαρούσι, τη Δευτέρα 16/12/2019.
Οι απολύσεις ήταν ανέκαθεν κόκκινη γραμμή για τον κλάδο. Ξέρουμε καλά τις οδυνηρές συνέπειες των απολύσεων για τον εργαζόμενο, την οικογένειά του, την κοινωνία στο σύνολό της, όπως και κάθε συμπολίτης μας που τις βίωσε στα χρόνια της κρίσης.
Γι’ αυτό κάθε τέτοιος σχεδιασμός, πόσο μάλλον ενέργεια, από την πλευρά των Τραπεζών, ισοδυναμεί για μας με κήρυξη πολέμου.
Η Τράπεζα Πειραιώς είναι αυτή που επέλεξε να τορπιλίσει το κλίμα εμπιστοσύνης και την ομαλότητα στον κλάδο, σε μια συγκυρία που αυτός ανακτά την κερδοφορία του και καλείται να αναλάβει επιτέλους τον ρόλο του στη στήριξη της ανάπτυξης.
Η Τράπεζα Πειραιώς είναι αυτή που πρώτη «κλείνει το μάτι» στις ορέξεις όσων μεγαλομετόχων και μελών των Δ.Σ. ζητούν απολύσεις για να αυξήσουν την κερδοφορία και τις παχυλές αμοιβές των μεγαλοστελεχών τους.
Η Τράπεζα Πειραιώς είναι αυτή που όχι μόνο δεν παίρνει πίσω τις απολύσεις, αλλά απειλεί και με νέες πέραν των 24 συναδέλφων του πρώην RBU.
Εάν σήμερα επιτρέψουμε να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου στον κλάδο, αύριο οι άνεμοι θα συμπαρασύρουν και το δικό μας σπίτι.
Δεν εκχωρούμε το δικαίωμα στην εργασία, στη ζωή και στο μέλλον μας.
Οι απολύσεις μας αφορούν όλους!
Δίνουμε όλοι μαζί τη Δευτέρα 16/12/2019 μάχη τιμής και αξιοπρέπειας για την εργασία, τη ζωή και το μέλλον μας.
Τα σχέδια και οι μεθοδεύσεις της Τράπεζας Πειραιώς δεν θα περάσουν!».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS