Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Κατά -0,25% μείωσε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο 6,25% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

tags :
Ρωσία: Κατά -0,25% μείωσε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο 6,25% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας δήλωσε ότι εξετάζει περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων το πρώτο εξάμηνο του 2020
Στην πέμπτη μείωση του βασικού της επιτοκίου για το 2019 προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (13/12) συνεδρίασης, τονίζοντας ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο περαιτέρω μειώσεων το πρώτο εξάμηνο του 2020, εξαιτίας της επιβράδυνσης του πληθωρισμού.
Συγκεκριμένα, η Τράπεζα της Ρωσίας αποφάσισε να μειώσει το βασικό της επιτοκίο κατά 25 μονάδες βάσης, στο 6,25% έναντι 6,50% προηγουμένως, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
«Εάν η κατάσταση εξελιχθεί σύμφωνα με τις βασικές εκτιμήσεις, η Τράπεζα της Ρωσίας θα εξετάσει την ανάγκη περαιτέρω μείωσης του βασικού επιτοκίου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020», ανέφερε η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, διευκρινίζοντας ότι «οι κίνδυνοι αποπληθωρισμού εξακολουθούν να υπερβαίνουν τους πληθωριστικούς κινδύνους σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα».
Παράλληλα, η Τράπεζα της Ρωσίας τόνισε ότι «η επιβράδυνση του ετήσιου πληθωρισμού ανοίγει το δρόμο για μία μελλοντική πτώση στις προδοκίες για τον πληθωρισμό των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων», προσθέτοντας ότι «η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής που έχει ήδη αναληφθεί μπορεί να έχει ισχυρότερη ανοδική επίδραση στον πληθωρισμό απ' ό,τι εκτιμά η Τράπεζα της Ρωσίας».
Όσον αφορά την ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας, η Τράπεζα εκτιμά ότι το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί σταδιακά από το εύρος του 0,8% με 1,3% το 2019 στο εύρος του 2% με 3% το 2022, αναφέροντας ότι «η αύξηση των κυβερνητικών δαπανών, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων, θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη».
«Θα αξιολογήσουμε την επίδραση που έχουν οι αποφάσεις για το βασικό επιτόκιο στις νομισματικές συνθήκες και τις πληθωριστικές κινήσεις», επεσήμανε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.
Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας είναι προγραμματισμένη για τις 7 Φεβρουαρίου του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης