Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von Der Leyen (Κομισιόν) για Brexit: Ο χρόνος είναι λίγος - Έχουμε 11 μήνες για να διαπραγματευτούμε ένα ευρύ πεδίο

tags :
Von Der Leyen (Κομισιόν) για Brexit: Ο χρόνος είναι λίγος - Έχουμε 11 μήνες για να διαπραγματευτούμε ένα ευρύ πεδίο
Η πρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι έως τον Ιανουάριο θα πρέπει να έχει εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο η συμφωνία για το Brexit
Εν αναμονή της επικύρωσης της συμφωνίας για το Brexit είναι η ΕΕ, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula Von Der Leyen.
Όπως δήλωσε μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο χρόνος είναι «εξαιρετικά λίγος» προκειμένου να επισφραγισθεί μια συμφωνία για τη νέα σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βρετανία πριν από τα τέλη του 2020.
«Έχουμε στόχο μηδενικούς δασμούς, μηδενικές ποσοστώσεις, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σαρωτική νίκη του Βρετανού πρωθυπουργού, Boris Johnson, στις βουλευτικές εκλογές αναφορικά με την υπόσχεσή του ότι το Brexit θα έχει γίνει έως την 31η Ιανουαρίου 2020.
«Αντιμετωπίζουμε την πρόκληση ότι ο χρόνος είναι πολύ λίγος, έχουμε έντεκα μήνες για να διαπραγματευθούμε ένα ευρύ πεδίο», είπε Von Der Leyen ενώ συμπλήρωσε «δεν είναι μόνο το εμπόριο, μιλάμε ακόμη για την εκπαίδευση, τις μεταφορές, την αλιεία, πολλά, πολλά άλλα πεδία βρίσκονται προς διαπραγμάτευση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης