Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όλα άλλαξαν σε μία νύχτα... Οι επενδυτές επανέρχονται στα βρετανικά assets

tags :
Όλα άλλαξαν σε μία νύχτα... Οι επενδυτές επανέρχονται στα βρετανικά assets
"Οι αγορές αγαπούν τις σαφείς εντολές και αυτό είναι που έχουμε στο Λονδίνο", αναφέρει η CPR Asset Management
Ισχυρή εμπιστοσύνη δείχνουν οι επενδυτές πλέον στις μετοχές και τα ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου, με την καθαρή νίκη του κόμματος των Tories να προετοιμάζει το δρόμο για μια συμφωνία Brexit μετά από χρόνια πολιτικής αβεβαιότητας.
Στο Ρότερνταμ, ο Jamie Stuttard της Robeco, στο Παρίσι, ο Bastien Drut της CPR Asset Management και ο Gregory Perdon της Arbuthnot Latham στο Λονδίνο βλέπουν ισχυρές αποδόσεις στις μετοχές του FTSE 250.
"Οι αγορές είχαν στοιχειώσει από την αβεβαιότητα εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά όλα άλλαξαν χθες το βράδυ", ανέφερε ο Perdon.
"Οι αγορές αγαπούν τις σαφείς εντολές και αυτό είναι που έχουμε στο Λονδίνο", πρόσθεσε.
Το Συντηρητικό Κόμμα του Πρωθυπουργού Boris Johnson είναι έτοιμο για τη μεγαλύτερη πλειοψηφία του από το 1987, υπό τη Margaret Thatcher.
Η πλειοψηφία του στο Κοινοβούλιο δίνει στον Johnson περιθώρια να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιανουάριο, θέτοντας ένα τέλος στο νομοθετικό αδιέξοδο.
Η στερλίνα αυξήθηκε, ενώ οι μετοχές και οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν, με τις προσδοκίες ότι η πολιτική σταθερότητα και τα δημοσιονομικά κίνητρα θα ωθήσουν την ανάπτυξη και τις ανεκμετάλλευτες επενδύσεις.
"Όλα αυτά τα χρόνια της πολιτικής των συνασπισμών έχει τελειώσει", δήλωσε ο Stuttard της Robeco.
Το στοίχημα υπέρ της ανάπτυξης για τον Stuttard είναι μεγάλο, ειδικά σε τίτλους με διάρκεια 10 και 30 ετών.
Σκέφτεται επίσης να επιστρέψει σε long θέση στη στερλίνα έναντι του ευρώ.
Η βελτιωμένη εμπιστοσύνη των επενδυτών και ένα ακόμη φθηνό νόμισμα θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περισσότερες άμεσες επενδύσεις στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς ακινήτων του Λονδίνου, ανέφερε.
Ενώ οι εγχώριες μετοχές της Βρετανίας σημείωσαν άνοδο, τα μεγάλα κεφάλαια που είναι εισηγμένα στη χώρα - τα οποία κυρίως κερδίζουν χρήματα στο εξωτερικό - έχουν επηρεαστεί από τη μακροχρόνια αρνητική πορεία της στερλίνας.
Βέβαια η τελευταία εξέλιξη δεν σημαίνει ότι ο σκεπτικισμός μεταξύ εκείνων που λένε ότι το έπος του Brexit εισέρχεται μόλις σε ένα άλλο κεφάλαιο λείπει.
Παρά την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία, ο Johnson εξακολουθεί να έχει να αντιμετωπίσει σκληρούς κάβους, ειδικά εκείνους που προβλέπουν τη σχέδη του Ηνωμένου Βασιλείου με την ενιαία αγορά.
"Ο δρόμος είναι γεμάτος παγίδες", δήλωσε ο Didier Borowski, επικεφαλής της μακροοικονομικής έρευνας στην Amundi, ο οποίος προτιμά μικρές μετοχές που επικεντρώνονται στην εγχώρια αγορά και βλέπει μόνο "βραχυπρόθεσμη ανακούφιση" για τις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης