Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση BBB (high) για την Fairfax Financial Holdings Limited

tags :
DBRS: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση BBB (high) για την Fairfax Financial Holdings Limited
DBRS: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση BBB (high) για την Fairfax Financial Holdings Limited
Η DBRS επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Fairfax Financial Holdings Limited σε BBB (high).
Η επιβεβαίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της Fairfax αντικατοπτρίζει την παγκόσμια παρουσία της εταιρείας στην αγορά ασφάλισης και αντασφάλισης ακινήτων και ατυχημάτων.
Η Fairfax έχει ισχυρό δίκτυο franchise, η οποία αντανακλά το διεθνές δίκτυο των θυγατρικών της που λειτουργούν με επιτυχία σε επιλεγμένες αγορές.
Η Fairfax έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο των θυγατρικών της στον τομέα των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών με την πάροδο του χρόνου, η οποία συνεχίζει να επεκτείνεται μέσω στρατηγικών εξαγορών.
Η Εταιρεία ανέφερε περίπου 15,5 δισ. Δολάρια σε ακαθάριστα ασφάλιστρα για το YE2018, στα οποία τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ήταν περίπου 80% ασφάλιση και 20% αντασφάλιση.
Η Fairfax κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 20 μεγαλύτερων παγκόσμιων αντασφαλιστών εκτός ζωής και κατέχει διάφορους βασικούς ασφαλιστικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Northbridge Financial Corporation. Brit Limited; Odyssey Group Holdings, Inc .; Crum & Forster Holdings Corporation. Zenith National Insurance Corp .; και της Allied World Assurance Company, η οποία αποκτήθηκε το 2017.
Η Fairfax λειτουργεί με αποκεντρωμένη δομή σε περισσότερες από 40 χώρες και προσφέρει κάλυψη ασφάλισης περιουσιακών στοιχείων και ατυχημάτων για ένα ευρύ φάσμα κινδύνων.
Η Fairfax διατηρεί μια άκαμπτη δομή κεφαλαίου με βάση την προσέγγισή της να παρέχει υψηλό βαθμό αυτονομίας στις επιχειρηματικές της μονάδες και να διατηρεί μια στρατηγική πολλαπλών σημάτων.
Το εξαιρετικό / καλό προφίλ κινδύνου της Fairfax αντικατοπτρίζει την υποδομή διαχείρισης κινδύνων της εταιρίας, η οποία χρησιμοποιεί τις λειτουργίες διαχείρισης κινδύνου κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας για τον εντοπισμό, τη συλλογή και την παρακολούθηση πληροφοριών σχετικά με τους συνολικούς και τους αναδυόμενους κινδύνους.
Η Fairfax επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην αποδοτικότητα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων και είναι πρόθυμη να αποφύγει να γράψει νέα επιχείρηση όταν θεωρεί ότι η τιμολόγηση της αγοράς είναι ανεπαρκής. Υπάρχουν κίνητρα διαχείρισης για την ευθυγράμμιση των επιδόσεων των θυγατρικών που λειτουργούν και συνδέονται με συνδυασμένους δείκτες.
Η εταιρεία έχει επιτύχει με επιτυχία συνδυασμένους δείκτες στις χαμηλές δεκαετίες του 1990, εκτός από το 2017 και το 2018.
 Τα αποτελέσματα για τα τελευταία χρόνια επηρεάστηκαν από μεγάλες απώλειες καταστροφών μετά τη βόρειο αμερικανική εποχή των τυφώνων και τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια. Ενδεικτικό της ικανότητάς του να διατηρεί τις επιδόσεις του, ο συνδυασμένος δείκτης της Fairfax ήταν 97,1% για το εννεάμηνο που έληξε το 2019 και ο συντελεστής συνδυασμένου σταθμισμένου τριετούς μέσου ήταν 99,1% για την περίοδο 2016 έως 2018.
Η λειτουργία διαχείρισης επενδύσεων για όλες τις θυγατρικές είναι διαχειριζόμενη κεντρικά από την Hamblin Watsa Investment Counsel Ltd., θυγατρική που ανήκει εξ ολοκλήρου στην Fairfax.
Οι αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας της Fairfax επωφελούνται από τη σημαντική κατοχή ρευστών στοιχείων ενεργητικού σε επίπεδο μητρικής εταιρείας χαρτοφυλακίου.
Η Fairfax διατηρεί ισχυρή οικονομική θέση στο επίπεδο της εταιρείας χαρτοφυλακίου που περιλάμβανε 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις στις 30 Σεπτεμβρίου 2019.
Η Fairfax διατηρεί μια δεσμευμένη πιστωτική διευκόλυνση ύψους 2,0 δισ. Δολαρίων, η οποία είναι διαθέσιμη για την υποστήριξη των αναγκών ρευστότητας.
Η Fairfax χρησιμοποίησε πιστωτική διευκόλυνση 500 εκατομμυρίων δολαρίων στις 30 Σεπτεμβρίου 2019 και από τότε έχει εξοφλήσει το υπόλοιπο των 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Εταιρεία δήλωσε ότι θα εξοφλήσει το εναπομένον υπόλοιπο των 250 εκατομμυρίων δολαρίων το 4ο τρίμηνο του 2019.
Η Fairfax έχει πολιτική διατήρησης ενός ελάχιστου ποσού μετρητών και διαπραγματεύσιμων τίτλων ύψους 1,0 δισ. δολαρίων σε επίπεδο χαρτοφυλακίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης