Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

«Ο Μεγάλος Πόλεμος - Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918)» παρουσιάζει τη ρήξη Βενιζέλου και βασιλιά Κωνσταντίνου, στο COSMOTE HISTORY HD

tags :
«Ο Μεγάλος Πόλεμος - Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918)» παρουσιάζει τη ρήξη Βενιζέλου και βασιλιά Κωνσταντίνου, στο COSMOTE HISTORY HD
Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS
Στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV «Ο Μεγάλος Πόλεμος – Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918)», παρουσιάζεται η πορεία μέσα από την οποία Οθωμανική Αυτοκρατορία και Βουλγαρία τάχθηκαν στο πλευρό της Γερμανίας, αλλά και η ρήξη Βενιζέλου και βασιλιά Κωνσταντίνου για τη στάση της Ελλάδας στον πόλεμο (Τετάρτη 18/12, 22.00).
Μέσα από την έρευνα και την τεκμηρίωση πάνω από 80 σπουδαίων Ελλήνων και διεθνών επιστημόνων, η σειρά καταγράφει όλα τα στάδια του «Μεγάλου Πολέμου», φέρνοντας στο προσκήνιο αθέατες πλευρές της ιστορίας.
Η παρουσίαση του χρονικού της διασποράς των ελληνικών αρχαιοτήτων τους τελευταίους πέντε αιώνες και της προσπάθειας των Ελλήνων για τον επαναπατρισμό τους συνεχίζεται στο COSMOTE HISTORY HD, μέσα από τη σειρά «Το κάλεσμα των μαρμάρων». Την Τρίτη 17/12 στις 22.00, θα μεταφερθούμε στις αρχές του 19ου αιώνα, περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη φαίνεται να αλλάζει πρόσωπο υπό τις ιδέες του Διαφωτισμού που διασπείρονται σε όλον τον Δυτικό κόσμο και διαμορφώνουν τις βασικές αρχές για τα δικαιώματα των πολιτών. Τότε, Έλληνες λόγιοι εκφράζουν έντονα την αντίθεσή τους για τη μεταφορά ελληνικών αρχαιοτήτων στην Ευρώπη, ενώ το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου θα είναι η τελευταία αρχαιότητα που θα μεταφερθεί στο εξωτερικό, έναν μόλις μήνα πριν από το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821. Κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, οι αρχαιότητες θα εθνικοποιηθούν, ενώ μόλις δημιουργηθεί το ελληνικό κράτος θα διαμορφωθεί και το πλαίσιο για την ανάδειξή τους.
Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Δήμητρας Μπαμπαδήμα «Άκρα» έρχεται σε Α’ τηλεοπτική προβολή στο COSMOTE HISTORY HD, παρουσιάζοντας την πραγματική ιστορία του υπεραθλητή Σπύρου Χρυσικόπουλου, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2018 διένυσε μία απόσταση 140 συνεχόμενων χιλιομέτρων κολύμβησης, από την Ρόδο στην ακριτική Μεγίστη (Καστελλόριζο). Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Κυριακή 15/12 στις 21.00, στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD σε διεθνώς διακεκριμένα ελληνικά ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής COSMOTE TV.
Τέλος, με τη βοήθεια αρχαιολόγων, ιστορικών και ερευνητών, το νέο επεισόδιο της σειράς παραγωγής COSMOTE TV «Ο κώδικας της τέχνης» παρουσιάζει την έννοια της απώλειας και τον τρόπο με τον οποίο αυτή έχει εκφραστεί στην ελληνική τέχνη (Παρασκευή 13/12, 22.00).
Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης