Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα της Κίνας: Προειδοποιεί για μείωση της ανάπτυξης της οικονομίας τα επόμενα πέντε χρόνια

tags :
Κεντρική Τράπεζα της Κίνας: Προειδοποιεί για μείωση της ανάπτυξης της οικονομίας τα επόμενα πέντε χρόνια
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας προειδοποιεί για μείωση της ανάπτυξης της οικονομίας τα επόμενα πέντε χρόνια
Σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας (PBoC) δήλωσε ότι η οικονομία της Κίνας ενδέχεται να μην ανακάμψει για τα επόμενα πέντε χρόνια, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.
Ο Liu Shijin, σύμβουλος πολιτικής στη PBoC, δήλωσε ότι το ΑΕΠ της χώρας θα επιβραδυνθεί μέχρι το 2025 και θα μπορούσε να κυμανθεί από 5% έως 6%.
Ο Shijin προειδοποίησε ότι η υπερβολική νομισματική πολιτική δεν μπορεί να τονώσει την οικονομία και θα μπορούσε να την αναγκάσει να επιβραδυνθεί πολύ γρήγορα.
Τον Νοέμβριο του 2019 η πιστωτική επέκταση της Κίνας έπεσε στον πιο αδύναμο ρυθμό από το 2017, καθώς η συνεχιζόμενη κατάρρευση της σκιώδους τραπεζικής, η αδύναμη εταιρική ζήτηση για πίστωση και οι εποχιακές επιπτώσεις σηματοδότησαν ότι η οικονομία της Κίνας θα συνεχίσει να επιβραδύνεται.



τα στοιχεία για το ΑΕΠ του γ΄τριμήνου του 2019 καταγράφουν περαιτέρω πτώση της οικονομικής μεγέθυνσης, στο 6% σε ετήσια βάση, την ασθενέστερη ανάπτυξη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Η οικονομία της Κίνας θα συνεχίσει να επιβραδύνεται και το α΄τρίμηνο του 2020, χάρη στην αναποτελεσματική νομισματική πολιτική, αλλά θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί σε μια τιμή - στόχο από 5,8% έως 6% σε ετήσια βάση.
Η επιβράδυνση της Κίνας σημαίνει ότι η παγκόσμια οικονομία θα αποτύχει να ανακάμψει, αν και δεν εξαιρείται το σενάριο της σταθεροποίησης.
Με την δυσκολία της οικονομίας της Κίνας να ανακάμψει δραματικά στις αρχές του 2020, οι επενδυτές θα πρέπει σύντομα να επαναπροσδιορίσουν τις στρατηγικές τους με τα νέα θεμελιώδη, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πτώση των χρηματιστηριακών αγορών.
Ο δείκτης κινήτρων Κίνας Fathom Consulting (CMI), ο οποίος παρέχει μια πιο εμπεριστατωμένη εικόνα της οικονομικής δραστηριότητας της Κίνας από τις επίσημες στατιστικές του κινεζικού ΑΕΠ.
Ο CMI βασίζεται σε δέκα εναλλακτικούς δείκτες για την οικονομική δραστηριότητα. ορισμένοι από αυτούς τους δείκτες περιλαμβάνουν τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και την έκδοση τραπεζικών δανείων.
Στο δείξτη CMI, ο υπολογισμός του δείκτη αποφεύγει τη μέτρηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας και, αντίθετα, επικεντρώνεται στα σκιώδη μέτρα της οικονομικής δραστηριότητας.
Η ομάδα συμβούλων λέει ότι αυτό επιτρέπει στον δείκτη να είναι «λιγότερο επιρρεπής σε χειραγώγηση από τα βασικά στοιχεία του ΑΕΠ».
Το 2014, όταν το παραδοσιακό αναπτυξιακό μοντέλο της Κίνας , ήταν πλέον παρωχημένο και οι αδυναμίες αυξάνονταν, οι αρχές του Πεκίνου προσπάθησαν να τονώσουν την οικονομία με αυστηρότερες πιστώσεις και με αναγκαστική επανεξισορρόπηση.
Αλλά στα τέλη του 2015, όταν η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε υπερβολικά, γρήγορα έριξαν την πετσέτα, στο παλιό μοντέλο ανάπτυξης της ανάπτυξης που τροφοδοτείται με πιστώσεις, με την ανάπτυξη να επιβραδύνεται και το παρελθόν προηγούμενο που υποδηλώνει ότι η πίστωση έχει πλησιάσει το όριο της, η Κίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι.
Η αποτυχία της Κίνας να τονώσει την οικονομία της υποδηλώνει ότι ο δείκτης CMI θα συνεχίσει μια πτωτική τροχιά που έχει ξεκινήσει την τελευταία δεκαετία.



Η πτώση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας έχει επιβαρύνει την κινεζική οικονομία.
Χωρίς σημάδια ανάκαμψης στην αγορά αυτοκινήτων, η οικονομία της Κίνας θα παραμείνει σε «κατάθλιψη» τα επόμενα χρόνια.



Καθώς η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται, οι παγκόσμιες τιμές των βασικών προϊόντων είναι «κολλημένες» σε μια αποπληθωριστική σπείρα.









Η επιβραδυνόμενη οικονομία της Κίνας προειδοποιεί ότι οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές έχουν προχωρήσει σε πλημμελή κοστολόγηση των κινδύνων και των δεδομένων για την ανάπτυξη για τις αρχές του α΄ τριμήνου του 2020.



Οι κινεζικές μετοχές θα μπορούσαν να καταγράψουν περαιτέρω πτώση το 2020 καθώς η οικονομία επιβραδύνεται.



Ψάχνετε για σημάδια της ζωής στην κινεζική οικονομία - δεν υπάρχουν προς το παρόν.



Η τελευταία έκθεση της Société Générale δείχνει ότι η απασχόληση στην Κίνα συρρικνώνεται σε ολόκληρη την παραγωγή και στη μη μεταποίηση, υπογραμμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η επιβράδυνση είναι ευρεία.



Γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται και θα μπορούσε να συνεχίσει να επιβραδύνεται μέχρι το 2025.
Αυτό σημαίνει ότι χωρίς την Κίνα να είναι η καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία δημιούργησε το 60% του συνολικού νέου παγκόσμιου χρέους την τελευταία δεκαετία - καμία παγκόσμια ανάκαμψη.
Ίσως ο κόσμος μόλις μετατραπεί σε περίοδο χαμηλής ή κατώτερης τάσης ανάπτυξης που θα μπορούσε να είναι η έναρξη μιας παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης