Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ρωσία εκφράζει ανησυχίες έπειτα από νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τις ΗΠΑ

tags :
Η Ρωσία εκφράζει ανησυχίες έπειτα από νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τις ΗΠΑ
Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα ανησυχίες έπειτα από δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου εδάφους από τις ΗΠΑ, η οποία θα απαγορευόταν βάσει της Συνθήκης για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς (INF)
Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα ανησυχίες έπειτα από δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου εδάφους από τις ΗΠΑ, η οποία θα απαγορευόταν βάσει της Συνθήκης για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς (INF), μετέδωσε σήμερα (13/12) το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Οι ΗΠΑ έκαναν τη δοκιμή αυτή χθες (12/12).
Η Ουάσινγκτον αποχώρησε επισήμως τον Αύγουστο από τη συμφωνία αυτή με τη Ρωσία, η οποία είχε υπογραφεί στη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι την παραβιάζει.
Το Κρεμλίνο το διαψεύδει.
«Μας ανησυχεί.
Βεβαίως θα το λάβουμε υπόψη μας αυτό», δήλωσε ο V. Ernakov, επικεφαλής της υπηρεσίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδιο για τον έλεγχο και τη μη διάδοση των όπλων.
Αυτή ήταν η δεύτερη δοκιμή στην οποία προχώρησαν οι ΗΠΑ, η οποία θα απαγορευόταν από την INF και η οποία θέτει επίσης εν αμφιβόλω το μέλλον μιας άλλης μεγάλης συνθήκης για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ.
Η ισχύς της νέας START, που είναι η τελευταία εναπομείνασα σημαντική συνθήκη για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων μεταξύ των δύο χωρών, αναμένεται να εκπνεύσει τον Φεβρουάριο του 2021 και η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι δεν έχει απομείνει αρκετός χρόνος για να διαπραγματευτούν οι δύο χώρες μια πλήρη συνθήκη που θα την αντικαταστήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης