Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η κυβέρνηση να ζητήσει την άμεση ενεργοποίηση των κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Κατρούγκαλος: Η κυβέρνηση να ζητήσει την άμεση ενεργοποίηση των κυρώσεων κατά της Τουρκίας
Το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι ότι θα αντιδράσουμε αποφασιστικά στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων
«Θέλουμε να υπάρχει αρραγές μέτωπο για τα εθνικά θέματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να σιωπήσουμε, όταν η ΝΔ ταλαντεύεται ανάμεσα στον ρόλο του παθητικού παρατηρητή των εξελίξεων και την επικοινωνιακή ανάγκη να χαϊδέψει τα αυτιά όσων διαπαιδαγώγησε με την πατριδοκαπηλία και τις εθνικιστικές της εξάρσεις» υποστηρίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά ο Γ. Κατρούγκαλος υπογραμμίζει πως «το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι ότι θα αντιδράσουμε αποφασιστικά στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων και ότι η μείωση της έντασης είναι απαραίτητη».
Ο κ. Κατρούγκαλος θεωρεί ότι «είναι θετικό ότι υπάρχει καταδίκη της Τουρκίας» και καλεί την κυβέρνηση «να ζητήσει την άμεση ενεργοποίηση των κυρώσεων που πέτυχε η ελληνική διπλωματία στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου τη χώρα εκπροσώπησε ο Αλέξης Τσίπρας, και να επεκταθούν οι κυρώσεις σε νέες παράνομες ενέργειες στην περιοχή του άκυρου Μνημονίου».
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Ελλάδα να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει πως «η προσφυγή στη Χάγη για θέματα υφαλοκρηπίδας δεν αποτελεί νέα ιδέα, αποτελεί πάγια θέση της Ελλάδας, η οποία το 1999 είχε τεθεί ως κριτήριο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, προκειμένου να μη διαιωνισθεί η διαφορά. Έχει όμως, ως προϋπόθεση την κοινή διαπίστωση ότι υπάρχει οριστικό αδιέξοδο στις διερευνητικές και επίσης την κατάρτιση συμφωνητικού, με όλες τις δυσκολίες που αυτό ενέχει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης