Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Δε θα κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω από τη φύλαξη των συνόρων μας

Κουμουτσάκος: Δε θα κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω από τη φύλαξη των συνόρων μας
«Θα τοποθετηθούν συρματοπλέγματα, θα αυξηθούν οι περιπολίες, οι θερμικές κάμερες, αλλά και τα πτητικά μέσα που επιτηρούν την περιοχή», ανέφερε ο Γ. Κουμουτσάκος
Aύξηση της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο προανήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γ. Κουμουτσάκος.
«Το σχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Δε θα κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω από τη φύλαξη των συνόρων μας», τόνισε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι «θα τοποθετηθούν συρματοπλέγματα, θα αυξηθούν οι περιπολίες, οι θερμικές κάμερες, αλλά και τα πτητικά μέσα που επιτηρούν την περιοχή».
Υπογράμμισε ότι το μεταναστευτικό είναι πολύ συνθέτη και δύσκολη υπόθεση, καθώς και ότι οι ροές από την Τουρκία είναι μία σταθερή πολιτική της, «το επιβεβαιώνουν όλες οι δηλώσεις που κάνει η τουρκική ηγεσία, που επαναλαμβάνει τα περί ανοίγματος των συνόρων».
Σύμφωνα με τον Κουμουτσάκο, «πρόκειται για μία πρόσκληση σε πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και στα κυκλώματα των διακινητών, που φέρνουν τον κόσμο κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα».
Ακόμη, ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε πως «η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που αμφισβητεί ρυθμίσεις που κάνουν 3 και 4 χώρες.
Και δείτε τώρα την δήλωση της ΕΕ που είναι 28 κράτη και πολύ ισχυρή ένωση κρατών που λέει ότι αμφισβητώ την νομιμότητα της δικής σας συμφωνίας με την Λιβύη και πως είναι παράνομη. Αν υπάρξει άλλη αντίδραση των 28 σε σχέση με αυτά που κάνει η Τουρκία εκεί αντιλαμβάνεστε ότι θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση.
Επιμένει όμως γιατί η Γαλάζια πατρίδα δεν είναι μια απλή προπαγάνδα είναι στρατηγική, μια στρατηγική που είναι υπόσταση με άσκηση».
Συμπλήρωσε ότι «τον Φεβρουάριο του 2019 έγινε η ομώνυμη άσκηση Γαλάζια πατρίδα ταυτόχρονα στην μαύρη θάλασσα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, επομένως πρέπει να τα πάρουμε σοβαρά αυτά υπόψη μας.
Ωστόσο, η Ελλάδα είναι ισχυρή και η εθνική ενότητα που διαμορφώνεται όλον αυτόν τον καιρό είναι προστιθέμενος παράγων ισχύος για την χώρα».
Για τη Χάγη, όπως μεταδίδει το skai.gr,  ανέφερε ότι «είναι διαχρονικά επιδίωξη όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων ειδικά από το 2002 που ξεκίνησαν οι διερευνητικές μέχρι σήμερα» σημειώνοντας πως «το ερώτημα δεν είναι αν θέλουμε να πάμε στην Χάγη αλλά το τι θα πάμε στην Χάγη.
Αν πάμε την συνοριακή μας διαφορά που αφορά την υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου είναι βεβαίως αυτό που πρέπει να κάνουμε.
Θα είναι μόνο αυτό ή η Τουρκία θα βάλει αυτό που στο Ελσίνκι λέγεται συναφείς διαφορές; Δηλαδή γκρίζες ζώνες.
Αν είναι κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το δεχτούμε».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης