Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στο 6% από 6,5% επαναπροσδιορίζει η Κίνα την ανάπτυξή της το 2020

Reuters: Στο 6% από 6,5% επαναπροσδιορίζει η Κίνα την ανάπτυξή της το 2020
Η Κίνα προσπαθεί να στηρίξει την ανάπτυξη και να περιορίσει τις απώλειες θέσεων εργασίας
Στο 6 από 6,5% προσδιορίζει το στόχο για την ανάπτυξη το 2020 η Κίνα χαμηλώνοντας τον πήχη των προσδοκιών για την επόμενη χρονιά εξαιτίας των αυξανόμενων δαπανών της για κρατικές υποδομές.
Όπως αναφέρει το Reuters, η Κίνα προσπαθεί να στηρίξει την ανάπτυξη και να περιορίσει τις απώλειες θέσεων εργασίας που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κοινωνική σταθερότητα, την ώρα που δέχεται πιέσεις για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει η αύξηση του χρέους της.
Ο προτεινόμενος στόχος, ο οποίος θα παρουσιαστεί στην ετήσια κοινοβουλευτική σύνοδο της Κίνας στις αρχές Μαρτίου του 2020, εγκρίθηκε από τους κορυφαίους ηγέτες στην ετήσια συνδιάσκεψη της Κεντρικής Οικονομικής Πολιτικής.
"Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την ανάπτυξη του επόμενου έτους στο 6%", δήλωσε κινεζική πηγή.
Η κινεζική κυβέρνηση δεσμεύθηκε παράλληλα,  να διατηρήσει σταθερές τις οικονομικές πολιτικές και να τις καταστήσει πιο αποτελεσματικές για την επίτευξη στόχων ανάπτυξης το 2020.
Το επόμενο έτος θα είναι ζωτικής σημασίας για το κυβερνών κόμμα να επιτύχει το στόχο του διπλασιασμού του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) και των εισοδημάτων την τελευταία δεκαετία έως το 2020.
Η οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 6% το επόμενο έτος θα μπορούσε να είναι αρκετή για την επίτευξη αυτού του στόχου, δεδομένου ότι η οικονομία αναμένεται να επεκταθεί κατά περίπου 6,2% φέτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτατων αξιωματούχων..
Η κυβέρνηση έχει ως στόχο να ενισχύσει τις επενδύσεις στις υποδομές, επιτρέποντας στις τοπικές κυβερνήσεις να εκδίδουν περισσότερα ειδικά ομόλογα τον επόμενο χρόνο, γεγονός που θα αποτρέψει το ενδεχόμενο μείωσης των φόρων.
Κι αυτό γιατί το ετήσιο έλλειμμα του προϋπολογισμού εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αυξηθεί από το 2,8% του ΑΕΠ το 2019 στο 3%, το 2020.
Οι τοπικές κυβερνήσεις θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν ειδικά ομόλογα ύψους περίπου 3 τρισεκατομμυρίων γιουάν (426,20 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2020 για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής, συμπεριλαμβανομένου ενός τρισεκατομμυρίου γιουάν για έργα που ξεκίνησαν το 2019.
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ενδέχεται να διευκολύνει περαιτέρω την πολιτική δανεισμού και να μειώσει το κόστος χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, αλλά θέλει να αποφύγει την κερδοσκοπία και την περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού ο οποίος έφθασε το Νοέμβριο σε ρεκόρ οκταετίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης