Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βρούτσης: Αυξήσεις στις συντάξεις με την ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού τον Ιανουάριο του 2020

Βρούτσης: Αυξήσεις στις συντάξεις με την ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού τον Ιανουάριο του 2020
Η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι 99,57 ευρώ και αφορά εκατοντάδες χιλιάδες επικουρικούς συνταξιούχους
Ακόμη και στο ποσό των 196, 10 ευρώ μηνιαίως φτάνουν οι αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων , που φέρνει το νέο ασφαλιστικό όπως αποκαλύπτει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Η μεσοσταθμική αύξηση θα είναι 99,57 ευρώ και αφορά εκατοντάδες χιλιάδες επικουρικούς συνταξιούχους, τονίζει ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».
Σημειώνει,  πως μέχρι τέλος Ιανουαρίου το Ασφαλιστικό θα έχει ψηφιστεί ενώ η επιστροφή των αναδρομικών, που οφείλονται σε κύριες και επικουρικές συντάξεις για την περίοδο 2019 και εφεξής θα γίνει ταυτόχρονα και ενιαία σχεδόν  αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, αφού προηγηθούν οι απαραίτητοι επανυπολογισμοί των συντάξεων.
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση το νέο Ασφαλιστικό θα είναι απλό και κατανοητό από όλους, αποσυνδέεται από τα χρόνια ασφάλισης και τις γνωστές κλάσεις του παρελθόντος, αποσυνδέεται από το εισόδημα και έτσι παύει να είναι φορολογικό.
Επίσης αποσυνδέεται από την  αύξηση του κατώτατου μισθού, οι ασφαλιστικές εισφορές εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα και παρέχεται ευελιξία στην επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας στην αρχή κάθε έτους, ενώ προβλέπεται ειδικό προστατευτικό πλαίσιο για τον πρωτογενή τομέα (αγρότες, αλιείς, κτηνοτρόφοι).
Οι δύο βασικοί πυλώνες του νέου Ασφαλιστικού θα είναι η αναδιανεμητικότητα και η ανταποδοτικότητα.  
Ο δημόσιος,  κοινωνικός και καθολικός χαρακτήρας του συστήματος διατηρείται και ενισχύεται, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εργασίας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης