Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αυτό είναι το σχέδιο αμυντικής θωράκισης της Ελλάδας στις τουρκικές προκλήσεις

Αυτό είναι το σχέδιο αμυντικής θωράκισης της Ελλάδας στις τουρκικές προκλήσεις
H Κρήτη αποκτά μεγάλη γεωστρατηγική σημασία
Οι τελευταίες στρατηγικές κινήσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας περιλαμβάνουν αναβάθμιση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορία, χρήση drones και σχέδιο για τη θαλάσσια περιοχή γύρω από την  Κρήτη, προκειμένου να απαντήσει οποιαδήποτε πρόκληση εκδηλωθεί εκ μέρους της Τοιυρκίας.
Μετά τη «συμφωνία» Τουρκίας - Λιβύης, η Κρήτη αποκτά μεγάλη γεωστρατηγική σημασία, επισημαίνουν οι αναλυτές.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, τόνισε ότι «η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια της Κρήτης προκειμένου να μας αναγκάσει να κάτσουμε σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων με αντικείμενο κυριαρχικά μας δικαιώματα».
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, σε περίπτωση που Τουρκικό ερευνητικό σκάφος κινηθεί στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια της Κρήτης η απάντηση της Ελλάδας θα δοθεί σε τρία στάδια:

-Αρχικά θα γίνει αυστηρή προειδοποίηση στην Τουρκία μέσω της διπλωματικής οδού.

-Εάν το σκάφος δεν αλλάξει πορεία και συνεχίσει, τότε θα δοθεί εντολή σε δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού να το απωθήσουν.

-Εάν ούτε αυτό έχει αποτέλεσμα, τότε περνάμε στο τρίτο στάδιο και τη χρήση στρατιωτικών μέσων.

-Αν και στις επιδιώξεις του Πενταγώνου δεν είναι η δημιουργία θερμού επεισοδίου,  εάν κριθεί απαραίτητο τότε στο σημείο αυτό προβλέπεται καταβύθιση του τουρκικού πλοίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης