Βόρεια Κορέα: Η στρατηγική μας θα εξουδετερώσει τις πυρηνικές απειλές των ΗΠΑ

Βόρεια Κορέα: Η στρατηγική μας θα εξουδετερώσει τις πυρηνικές απειλές των ΗΠΑ
Επιστροφή στα απειλητικά μηνύματα μεταξύ ΗΠΑ - Βόρειας  Κορέας
Οριστικά στο παρελθόν φαίνεται να ανήκει ο «μήνας του μέλιτος» στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα και ένα νέο μέτωπο για την Ουάσιγκτον ανοίγει και πάλι.
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε με επιτυχία άλλη μια δοκιμή σε εγκατάσταση εκτόξευσης δορυφόρων, στην τελευταία μιας σειράς εξελίξεων που έχουν σκοπό τον «περιορισμό και την εξουδετέρωση της πυρηνικής απειλής των Ηνωμένων Πολιτειών» μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων του Σοχάι, σύμφωνα με το KCNA, το οποίο επικαλέστηκε εκπρόσωπο της Εθνικής Ακαδημίας Αμυντικών Επιστημών χωρίς να διευκρινίζει τι ήταν αυτό που δοκιμάστηκε.
Σε δήλωση που μεταδόθηκε αργότερα από το KCNA, o επικεφαλής του γενικού επιτελείου  Pak Jong Chon είπε πως οι δοκιμές είχαν σκοπό την ενίσχυση της άμυνας της Βόρειας Κορέας μέσω της ανάπτυξης νέων όπλων.
«Τα πολύτιμα δεδομένα, η εμπειρία και οι νέες τεχνολογίες που αποκτήθηκαν κατά τις πρόσφατες δοκιμές επιστημονικής αμυντικής έρευνας θα εφαρμοστούν πλήρως για την ανάπτυξη άλλου ενός στρατηγικού όπλου της DPRK (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας -- το επίσημο όνομα της Βόρειας Κορέας) ώστε βεβαίως και με αξιοπιστία να περιοριστεί και να εξουδετερωθεί η πυρηνική απειλή των ΗΠΑ», είπε.
Ήταν η δεύτερη δοκιμή στις εγκαταστάσεις του Σοχάι στη διάρκεια μιας εβδομάδας.
Tο KCNA μετέδωσε την Κυριακή πως η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε μια «πολύ σημαντική» δοκιμή στις 7 Δεκεμβρίου στην εγκατάσταση εκτόξευσης δορυφόρων, ένα πεδίο δοκιμής πυραύλων το οποίο αξιωματούχοι των ΗΠΑ είχαν πει κάποτε ότι η Βόρεια Κορέα είχε υποσχεθεί να κλείσει.
Το KCNA αποκάλεσε το γεγονός της 7ης Δεκεμβρίου «επιτυχή δοκιμή μεγάλης σημασίας», όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Jeong Keong-doo δήλωσε ότι ήταν δοκιμή κινητήρα.
Οι φερόμενες ως δοκιμές πραγματοποιήθηκαν προτού λήξει η προθεσμία ενός έτους που έθεσε η Βόρεια Κορέα στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να αποσύρουν την επιμονή τους για μονομερή αποπυρηνικοποίηση της Πιονγκγιάνγκ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει επενδύσει σημαντικό χρόνο στην προσπάθεια να πείσει τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει ένα πρόγραμμα πυρηνικών όπλων που έχει αναπτυχθεί ώστε να απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως η πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι μηδαμινή παρά τις τρεις συναντήσεις του με τον .
Η Βόρεια Κορέα θα είναι έτοιμη να απαντήσει σε όλες τις πολιτικές και στρατιωτικές προκλήσεις εχθρικών δυνάμεων παραμένοντας ταυτόχρονα «οικεία τόσο με τον διάλογο όσο και με την αντιπαράθεση», είπε ο Pak.
«Η αυθεντική ειρήνη μπορεί να διασφαλιστεί και η ανάπτυξη και το μέλλον μας θα διασφαλιστούν μόνο όταν η ισορροπία δυνάμεων θα έχει πλήρως διασφαλιστεί», είπε.
Ο Pak προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους να αποφύγουν να προκαλέσουν τη Βόρεια Κορέα αν επιθυμούν μια ειρηνική περίοδο για το τέλος του έτους.
«Ο στρατός μας είναι πλήρως έτοιμος να υλοποιήσει οποιαδήποτε απόφαση του Ανώτατου Ηγέτη σε πράξη», είπε.
Η Πιονγκγιάνγκ έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να ακολουθήσει ένα «νέο μονοπάτι» στις βαλτωμένες συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS