Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηβασιλείου (ΝΔ): Πετύχαμε την απονομιμοποίηση της "συμφωνίας" Τουρκίας -Λιβύης

Χατζηβασιλείου (ΝΔ): Πετύχαμε την απονομιμοποίηση της
Η καλή σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ θα επιβεβαιωθεί και στη συνάντηση Trump - Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο στις 7 Ιανουαρίου
«Η κυβέρνηση πέτυχε την απονομιμοποίηση της "συμφωνίας" μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης και τη διεθνοποίηση του ζητήματος» υπογραμμίζει ο γραμματέας της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.
Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ υπογραμμίζει ότι «οι ηγέτες της ΕΕ όχι μόνο εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την Κύπρο έναντι της τουρκικής προκλητικότητας αλλά καταδίκασαν ξεκάθαρα τη "συμφωνία" καθώς παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου για "συνδιαχείριση" στο Αιγαίο, ο κ. Χατζηβασιλείου υποστηρίζει πως "πρώτο μέλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η προάσπιση του εθνικού συμφέροντος και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» ενώ καθιστά σαφές ότι «η Ελλάδα έχει κόκκινες γραμμές τις οποίες η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί» και ξεκαθαρίζει ότι «για την Ελλάδα δεν τίθεται θέμα συνδιαχείρισης του Αιγαίου».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο ή στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Χατζηβασιλείου επαναλαμβάνει ότι «η Ελλάδα δεν εκβιάζεται», προσθέτει ότι «ένα θερμό επεισόδιο δεν μπορεί να αποτελέσει εργαλείο επίλυσης διαφορών» και υπογραμμίζει ότι «οι προσπάθειες δημιουργίας τετελεσμένων θα μας βρουν απέναντι».
Σε ότι αφορά την Τουρκία, ο κ. Χατζηβασιλείου εκτιμά ότι «η Άγκυρα απομονώνεται λόγω των μαξιμαλιστικών της θέσεων και της αδιάλλακτης στάσης της σε σειρά ζητημάτων, με πρώτο τα ενεργειακά αλλά και της στάσης της στο μεταναστευτικό/προσφυγικό».
Παράλληλα και οι ΗΠΑ λαμ΄βανουν αποστάσεις από τον Erdogan καθώς «τόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όσο και ο Αμερικάνος πρέσβης στην Αθήνα καταδίκασαν την "συμφωνία" Τουρκίας-Λιβύης...
Είμαι πεπεισμένος ότι η καλή σχέση ανάμεσα σε Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβεβαιωθεί και στη συνάντηση του Προέδρου Trump με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Λευκό Οίκο, στις 7 Ιανουαρίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης