Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μηταράκης: Το 2020 θα είναι μια θετική χρονιά - Ο προϋπολογισμό προβλέπει ανάπτυξη 2,8%

Μηταράκης: Το 2020 θα είναι μια θετική χρονιά - Ο προϋπολογισμό προβλέπει ανάπτυξη 2,8%
Ενισχύουμε τα ποσοστά αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων με πάνω από 35 χρόνια ασφάλισης
Την αισιοδοξία του ότι "το 2020 θα είναι μία θετική χρονιά" εξέφρασε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης λέγοντας ότι "ψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό ο οποίος προβλέπει ανάπτυξη 2,8% και 1,2 δισ. ευρώ για αναπτυξιακά και κοινωνικά μέτρα".
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το νέο ασφαλιστικό ο υφυπουργός Εργασίας τόνισε πως " το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί μέσα στον Ιανουάριο και θα είναι ευθυγραμμισμένο με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
Ενισχύουμε τα ποσοστά αναπλήρωσης των κύριων συντάξεων με πάνω από 35 χρόνια ασφάλισης, καταργείται το πλαφόν των 1.300 ευρώ και οι συντάξεις επανυπολογίζονται με αναδρομικότητα από τις 4 Οκτωβρίου 2019, οπότε και εκδόθηκαν οι αποφάσεις του ΣτΕ".
Αναφορικά με τις εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο κ Μηταράκης σημείωσε πως τα νέα επίπεδα εισφορών θα εφαρμοστούν με αναδρομικότητα, χωρίς να υπάρχει προς το παρόν συγκεκριμένη ημερομηνία, ενώ τόνισε ότι είναι πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση το νέο καθεστώς, καθώς θα οδηγήσει σε πολλές και σημαντικές μειώσεις που θα αφορούν πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι είδαν το ασφαλιστικό να μετατρέπεται σε φορολογικό με το νόμο Κατρούγκαλου.
"Η αγορά είχε καταρρεύσει υπό το σύστημα αυτό και βλέπαμε χρόνο με το χρόνο σημαντική υστέρηση σε φορολογικά έσοδα και έσοδα ασφαλιστικών εισφορών, καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες είχαν περιορίσει τον κύκλο εργασιών τους" υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας.
Σχετικά με την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Μηταράκης σχολίασε ότι, με το νέο προϋπολογισμό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προβλέπει ενίσχυση της επιδοματικής πολιτικής και στήριξη της οικογένειας.
"Προς την κατεύθυνση αυτή, θα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η στήριξη με 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα και η μείωση φορολογικών βαρών σε προϊόντα που στηρίζουν την οικογένεια.
Η τάση της κυβέρνησης είναι να έχει ένα ισχυρό, αποτελεσματικό και δίκαιο κοινωνικό πρόσωπο.
Ένα κοινωνικό πρόσωπο το οποίο θα στηρίζεται, εν αντιθέσει με το ΣΥΡΙΖΑ, σε μία οικονομία που είναι υγιής και παράγει" συμπλήρωσε ο υφυπουργός Εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης