Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Τα σημάδια της διακυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι θετικά - Βλέπετε τον κόσμο ανάποδα

Παππάς: Τα σημάδια της διακυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι θετικά - Βλέπετε τον κόσμο ανάποδα
"Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, μην φέρνετε μνημονιακές πολιτικές", τόνισε ο Ν. Παππάς
«Το πλέγμα μέτρων της ΝΔ περιλαμβάνει περικοπή του μερίσματος για 3 εκατ. συμπολίτες μας, κατάργηση της 13ης σύνταξης, μη περιορισμό της προκαταβολής φόρου, διατήρηση της εισφοράς αλληλεγγύης», ανέφερε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παππάς.
Όπως σημείωσε, «ο κ. Μητσοτάκης καλείται να λύσει μία άλυτη εξίσωση, καθώς -μετά την κίνησή του να επαναφέρει τα απαιτούμενα πλεονάσματα- είναι καταδικασμένος να βρίσκεται δύο δισ. ευρώ πίσω από τον δικό μας σχεδιασμό για το 2020.
Η επιλογή του αποτελεί δικαιολογία ότι κυνηγά τη μείωση των πλεονασμάτων για να επιβάλει άλλου τύπου μέτρα».
Υπογράμμισε ότι «τα σημάδια της διακυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι θετικά», λέγοντας πως «η ανάπτυξη για το δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν στο 1,3% και στο τρίτο τρίμηνο πήγε στο 0,6%. Στοχεύει ανάπτυξη 2,8% ανάπτυξη για το 2020, αλλά κανένας διεθνής οργανισμός δεν συμφωνεί με αυτή την εκτίμηση. Ακόμα και ο ΣΕΒ, στον οποίο κάνατε όλα τα χατίρια, είπε ότι είναι μάλλον άπιαστος και ο στόχος για το 2019.
Για τον προϋπολογισμό, ο κ. Παππάς  επεσήμανε πως «θα βγει μόνο αν πιάσετε 800 εκατ. ευρώ από εξοικονόμηση πόρων της λειτουργίας του δημοσίου, 550 εκατ. από τη φοροδιαφυγή, 2,8% ανάπτυξη και 2,5 δισ. από ιδιωτικοποιήσεις».
Για τον αναπτυξιακό νόμο , αφού σημείωσε ότι η κυβέρνηση τον έφερε προτού καταθέσει τη δική της αναπτυξιακή στρατηγική, ανέφερε χαρακτηριστικά «θεωρείτε ότι ο ρόλος της Πολιτείας είναι απλώς να βγάζει τις νάρκες μπροστά από τους επενδυτές.
Καμία προτεραιοποίηση, κανένας σχεδιασμός, καμία επιλογή ενίσχυσης κλάδων που έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην οικονομία».
Πρόσθεσε πως «είστε διατεθειμένοι να εξυγιάνετε το τραπεζικό σύστημα ακόμα και εις βάρος της οικονομίας.
Η αναγκαία βελτίωση των ισολογισμών των τραπεζών και των βιβλίων τους έρχεται χωρίς καμία πρόνοια για το τι θα γίνει στην πραγματική οικονομία.
Όπως όλοι οι νεοφιλελεύθεροι, βλέπετε τον κόσμο ανάποδα.
Δεν χρειάζεται επιστροφή στο ξεπερασμένο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο μας οδήγησε στη χρεοκοπία.
Αυτό που απαιτείται είναι μία ολιστική στρατηγική για την ανάπτυξη, περισσότερη δικαιοσύνη ενώ ο δικός σας προϋπολογισμός αυξάνει τις αδικίες.
Οι τράπεζες πρέπει να υπηρετούν την οικονομία και όχι το αντίστροφο.
Η δημόσια περιουσία να υπηρετεί και να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και για αυτό πρέπει να παραμείνουν οι κρίσιμες υποδομές υπό δημόσιο έλεγχο.
Όπως δείχνει και η διεθνής εμπειρία».
Ο κ. Παππάς συμπλήρωσε πως «η αληθινή ευημερία, η διατηρήσιμη ευημερία είναι μία ευημερία που αφορά όλους.
Την ώρα που τα γεγονότα χαλάνε την εικονική πραγματικότητα της ΝΔ, όπως την έχουν δημιουργήσει κάποια μέσα Ενημέρωσης, εμείς υποσχόμαστε ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα σταθούμε απέναντι στην καταστροφή που φέρνει η πολιτική σας.
Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, μην φέρνετε μνημονιακές πολιτικές.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι η αριστερά και η Προοδευτική παράταξη δεν πρόκειται να κινηθεί πάνω στις μνημονιακές ράγες».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης