Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα κι όχι Βαλκάνιος καβγατζής όπως θέλει η Τουρκία

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα κι όχι Βαλκάνιος καβγατζής όπως θέλει η Τουρκία
Στεκόμαστε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απέναντι σε κάθε απειλή, η απραξία και ο στρουθοκαμηλισμός δεν συνιστούν πολιτική
“Η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα και δεν θα μας παρασύρει η Τουρκία στο ρόλο του Βαλκάνιου καβγατζή” σημείωσε από τη βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Αναφερόμενος στις διπλωματικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ο ελληνας ΥΠΕΞ τόνισε πως  “θα συνεχίσουμε μέχρι να αντιληφθεί η Τουρκία πως η παραβατικότητα οδηγεί στη διεθνή απομόνωση” και επεσήμανε πως “απέναντι στην αρχή των κανονιοφόρων θα συνεχίσουμε να προτάσσουμε τη λογική της διεθνούς νομιμότητας”.
Μιλώντας στην Ολομέλεια ο Νίκος Δένδιας επεσήμανε πως “αν απαιτηθεί και παρ ΄ ότι μπορούμε και μόνοι, δεν θα είμαστε μόνοι”.
Για το”μνημόνιο” της Τουρκίας με τη Λιβύη επανέλαβε πως πρόκειται για παράνομες ενέργειες ενάντια στο δίκαιο της θάλασσας αλλά και στην απλή λογική λέγοντας ότι η χώρα διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και να ελπίζει “με μειούμενες πιθανότητας πια πως η Τουρκία θα επιλέξει την προσέγγιση με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο”.
O υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι στεκόμαστε "με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απέναντι σε κάθε απειλή. Η απραξία και ο στρουθοκαμηλισμός δεν συνιστούν πολιτική.
Είναι ο καιρός ανάληψης πολιτικού κόστους”, αναφέροντας πως πρέπει όλοι “να κινούμαστε με πνεύμα εθνικής ομοψυχίας".
Μάλιστα σημείωσε πως “γυρίσαμε την πλάτη στην πατριδοκαπηλία και στον λαϊκισμό” .
Τέλος σημείωσε πως η κατάσταση είναι η πλέον πολύπλοκη των τελευταίων ετών και αναφέρθηκε σε μία σειρά εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και στo Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης