Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα προειδοποιεί τη Γερμανία με αντίποινα, εάν απαγορεύσει τα δίκτυα 5G της Huawei

Η Κίνα προειδοποιεί τη Γερμανία με αντίποινα, εάν απαγορεύσει τα δίκτυα 5G της Huawei
«Η κινεζική κυβέρνηση δεν θα παραμείνει αδρανής» προειδοποίησε ο Κινέζος πρεσβευτής στο Βερολίνο
Ο πρεσβευτής της Κίνας απείλησε τη Γερμανία με αντίποινα αν αποκλείσει την Huawei ως προμηθευτή ασύρματου εξοπλισμού 5G, φέροντας μάλιστα ως παράδειγμα  τα εκατομμύρια αυτοκινήτων που πωλούν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες στην ασιατική χώρα.
Οι επικρίσεις εναντίον της Huawei πληθαίνουν  στις τάξεις των βουλευτών του κυβερνώντος συνασπισμού της καγκελαρίου Angela Merkel, οι οποίοι αμφισβήτησαν την πολιτική της Κίνας με ένα νομοσχέδιο που θα επέβαλε ευρεία απαγόρευση στην πώληση τεχνολογίας 5G από «ύποπτες» εταιρείες.
«Εάν η Γερμανία λάβει μια απόφαση που οδηγεί στον αποκλεισμό της Huawei από τη γερμανική αγορά, θα υπάρξουν συνέπειες», δήλωσε ο πρεσβευτής Wu Ken σε εκδήλωση της εφημερίδας Handelsblatt.
«Η κινεζική κυβέρνηση δεν θα παραμείνει αδρανής», συνέχισε.
Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από τους δυτικούς συμμάχους να αποκλείσουν τη Huawei από προμηθευτή των δικτύων 5G, υπενθυμίζει το Bloomberg.
Μια δίκη εναντίον της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών αυτό το μήνα σηματοδότησε την τελευταία προσπάθεια της Huawei να καταπολεμήσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ που απειλούν τη μεγαλύτερη επιχείρηση δικτύωσης στον κόσμο.
Ενώ η γερμανική νομοθεσία δεν κατονομάζει ρητά την Huawei, είναι προσαρμοσμένη στην κινεζική εταιρεία και έρχεται μετά από μήνες συζητήσεων σχετικά με την ασφάλεια των δικτύων 5G.
Η Huawei έχει επανειλημμένα απορρίψει τους ισχυρισμούς σχετικά με τις δυνατότητες του εξοπλισμού για κατασκοπεία και σαμποτάζ.
Ο Κινέζος πρεσβευτής είπε ότι η Huawei δεν έχει νομική υποχρέωση να παράσχει στοιχεία στην κινεζική κυβέρνηση και στη συνέχεια υπενθύμισε στο ακροατήριο της εκδήλωσης ότι οι γερμανοί κατασκευαστές αντιπροσωπεύουν το 1/4 των 28 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Κίνα το περασμένο έτος.
«Θα μπορούσαμε να πούμε μια μέρα ότι αυτά τα γερμανικά αυτοκίνητα δεν είναι πλέον ασφαλή επειδή είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε τα δικά μας οχήματα», υπογράμμισε.
«Όχι. Αυτός είναι καθαρός προστατευτισμός», τόνισε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης