Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon (Σκωτία): Ο Johnson δεν μπορεί να μας κρατήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά τη θέλησή μας

Sturgeon (Σκωτία): Ο Johnson δεν μπορεί να μας κρατήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρά τη θέλησή μας
Ο Johnson και η κυβέρνησή του έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτία
Προειδοποίηση προς τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson ότι, δεν μπορεί να κρατήσει τη Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο ενάντια στη βούληση της χώρας, απηύθυνε η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Nicola Sturgeon.
Ο Johnson και η κυβέρνησή του έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν ένα νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.
Ωστόσο η Sturgeon τόνισε ότι το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) κέρδισε 48 από τις 59 έδρες της χώρας στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, εξέλιξη που θέτει επί τάπητος το αίτημα για ένα νέο δημοψήφισμα.
«Εάν νομίζει ότι, λέγοντας όχι, τελείωσε το θέμα, τότε είναι εντελώς λάθος» δήλωσε η Σκωτσέζα πρωθυπουργός για τον Johnson στο BBC.
«Δεν μπορείτε να κρατήσετε τη Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο ενάντια στη θέλησή της ...
Εάν θελήσει να παραμείνει στην Ένωση, τότε αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη συγκατάθεσή της.
Και αν ο Boris Johnson είναι σίγουρος για την ενότητα  του Ηνωμένου Βασιλείου τότε θα πρέπει να είναι αρκετά βέβαιος να επιτρέψει στους ανθρώπους αυτούς να αποφασίσουν», σημείωσε η Sturgeon.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης