Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Μάτι από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσία Μενδώνη

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Μάτι από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, παρουσία Μενδώνη
To Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σχεδίασε το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Παιχνίδια πολιτισμού» για τα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών της περιοχής
Με μαζική συμμετοχή παιδιών από το Μάτι πραγματοποιείται και ολοκληρώνεται σήμερα το διήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το υπουργείο σχεδίασε το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Παιχνίδια πολιτισμού» για τα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών της περιοχής.
Συγκεκριμένα, στις εκδηλώσεις συμμετέχουν τα παιδιά της πέμπτης και έκτης δημοτικού Αγίας Μαρίνας, καθώς και μαθητές από το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα.
Το πρωί του Σαββάτου 14/12 , οι μαθητές συμμετείχαν στο εικαστικό εργαστήριο, όπου ο ζωγράφος Μιχάλης Μαδένης, μαζί με τους εθελοντές, βοήθησαν τα παιδιά να ζωγραφίσουν, να κάνουν κατασκευές και να εκδηλώσουν το ταλέντο τους στα εικαστικά.
Παράλληλα, στο εργαστήριο φιλαναγνωσίας και θεατρικού παιχνιδιού, οι συγγραφείς Αργυρώ Πιπίνη και Ελένη Πριοβόλου, καθώς και τα μέλη του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, διάβασαν παιδικά βιβλία και έπαιξαν με τα παιδιά, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους.  
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρακολούθησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού,  Λίνα Μενδώνη, η οποία συνομίλησε με τα παιδιά και με τους γονείς τους.
Οι εκδηλώσεις του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν με χορό από την ομάδα του Αθλητικού Συλλόγου Νέου Βουτζά «Η Πρόοδος», και 28 μικρούς χορευτές, καθώς και με σπουδαστές της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης, που παρουσίασαν χορευτική παράσταση.
Στα παιδιά, ως αναμνηστικό δώρο, προσφέρθηκαν βιβλία που απέσπασαν τα κρατικά βραβεία παιδικής λογοτεχνίας το 2018.
Μετά το γεύμα, προβλήθηκαν οι ταινίες «Ο Μικρός Πρίγκιπας» και «Αστερίξ: Το μυστικό του μαγικού ζωμού».
Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ακυρώθηκε η εκδήλωση της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου με την προγραμματισμένη συναυλία της παιδικής χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Η συναυλία θα προγραμματιστεί εκ νέου σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν οι μαθητές της περιοχής και οι οικογένειές τους.
Σήμερα, Κυριακή 15/12, οι μικροί μαθητές από το Μάτι πηγαίνουν στο θέατρο.
Τα παιδιά της πέμπτης και έκτης Δημοτικού, με τους συνοδούς τους, θα παρακολουθήσουν τη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ οι μικρότερες ηλικίες θα απολαύσουν το «Φως των Χριστουγέννων», μια παραμυθαφήγηση, συνοδεία μουσικής, από τον Γιάννη Ψειμάδα και τη Νίκη Κάπαρη.
Η παράσταση πραγματοποιείται στην αίθουσα του Αθλητικού Συλλόγου Νέου Βουτζά «Η Πρόοδος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης