Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πατούλης: Στόχος μας η Αττική να γίνει παγκόσμιο brand name στον αθλητισμό και την ευζωία

Πατούλης: Στόχος μας η Αττική να γίνει παγκόσμιο brand name στον αθλητισμό και την ευζωία
Στο «4o Olympic Stadium Run - ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα» ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης
Με συμμετοχές ρεκόρ πραγματοποιήθηκε το 4ο Olympic Stadium Run στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών Ο.Α.Κ.Α.
Στην εκδήλωση , που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθήνας «Σπύρος Λούης», πραγματοποιήθηκαν αγώνες 5 και 10 χλμ καθώς και ο παιδικός των 2 χλμ.
Η εκκίνηση του αγώνα που επέστρεψε φέτος εντός του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ, δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο οποίος, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την υλοποίηση του αγώνα επισήμανε πως «η σημερινή εκδήλωση  αναδεικνύει μια σημαντική φιλανθρωπική δράση  που αφορά στα αυτοάνοσα νοσήματα, ενώ παράλληλα καλλιεργεί το πνεύμα του ευ αγωνίζεσθαι.
Στόχος μας είναι η Αττική, μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις  να γίνει παγκόσμιο  brand name στον αθλητισμό και την ευζωία».
Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, η οποία είχε την οργανωτική ευθύνη, αφού ευχαρίστησε όλους τους Δήμους του Βορείου Τομέα και της Αττικής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, σημείωσε ότι  «από το ΟΑΚΑ όπου χτυπά η καρδιά του αθλητισμού, στέλνουμε μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, ενώνει μικρούς και μεγάλους και στέλνει τα πιο δυνατά μηνύματα διαρκούς «μάχης» όπως αυτής που στηρίζουμε σήμερα για τα αυτοάνοσα νοσήματα».
Το Olympic Stadium Run, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 2.000 αθλητές, στηρίζει την προσπάθεια που κάνει η οργάνωση «ΜΑΧΗ» και διαθέτει μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές για τις ανάγκες της.  
Να σημειωθεί ότι και φέτος ο αγώνας Olympic Stadium Run ήταν αφιερωμένος στην μνήμη του Μαρουσιώτη Γιατρού της ειρήνης Νίκου Δούση Ρασσιά.
Πριν από την εκκίνηση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του υπαλλήλου της Περιφέρειας Αττικής που έχασε τη ζωή του την Παρασκευή.   
Τέλος, τις απονομές στους νικητές των αγώνων πραγματοποίησε ο Γ. Πατούλης, η Λ. Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης  Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, Γ. Νικολαράκος, ο  Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Χαλανδρίου Χ. Μαυρουδής, ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) Κ. Γουργούλης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Πεντέλης σε θέματα που αφορούν τις δράσεις του Δήμου που αφορούν στο Πεντελικό βουνό, Κ. Λαζή, καθώς και η Έρρικα Δούση Ρασσιά.
Οι μικροί δρομείς παρέλαβαν το μετάλλιό τους από τον Παγκόσμιο πρωταθλητή των 400μ, Περικλή Ιακωβάκη.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλος και η υπεύθυνη σε θέματα αθλητισμού στην Περιφέρεια Χρ. Γαλανοπούλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης