Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βεσυρόπουλος: Η οικονομική πολιτική της ΝΔ επιβεβαιώνει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος πέραν της υπερφορολόγησης

Βεσυρόπουλος: Η οικονομική πολιτική της ΝΔ επιβεβαιώνει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος πέραν της υπερφορολόγησης
H πλειοψηφία των πολιτών έχει αποτιμήσει θετικά το έργο κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Απ. Βεσυρόπουλο
Στην καθιέρωση ηλεκτρονικών βιβλίων και στην ηλεκτρονική τιμολόγηση, που εκτός από τη μείωση της φοροδιαφυγή, θα οδηγήσουν και σε άμεση επιστροφή φόρου σε συνεπείς επιχειρήσεις και επαγγελματίες, έκανε αναφορά ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία, Απ. Βεσυρόπουλος, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.
Υπογράμμισε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει ολοκληρωμένο σχέδιο απλοποίησης των συναλλαγών του πολίτη με την φορολογική διοίκηση, για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση για επιχειρήσεις και πολίτες καθώς και τη μείωση του διοικητικού κόστους.
Ακόμη, ο κ, Βεσυρόπουλος  για τον προϋπολογισμό, σημείωσε πως η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη μετατρέπει τις προγραμματικές της δεσμεύσεις για μείωση των φόρων σε εφαρμοσμένη πολιτική.
Η οικονομική πολιτική της ΝΔ επιβεβαιώνει ότι υπάρχει και άλλος δρόμος πέραν της υπερφορολόγησης που διαλύει κάθε αναπτυξιακή πολιτική, επεσήμανε και υπογράμμισε ότι η πολιτική υπέρβασης των στόχων του ΣΥΡΙΖΑ αφαίρεσε από την οικονομία 11,4 δισ. ευρώ και η υπερφορολόγηση οδήγησε σε αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά 18,1 δισ. ευρώ.
Όπως ανέφερε η υπέρβαση των ορίων των πρωτογενών πλεονασμάτων επιβράδυνε τους ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ η νέα κυβέρνηση επιλέγει να μην τα υπερβαίνει κατά πολύ, στερώντας πόρους από την οικονομία.
Τέλος, επεσήμανε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών έχει αποτιμήσει θετικά το έργο κυβέρνησης, κάτι που αντανακλάται και σε θετικότατο κλίμα στη οικονομία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης