Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παρενόχληση Έλληνα ψαρά στην Κάλυμνο από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής

Παρενόχληση Έλληνα ψαρά στην Κάλυμνο από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής
Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής (15/12) στις 11.30, ενώ ο ψαράς βρισκόταν με το σκάφος του στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καλολίμνου
Την απομάκρυνση Έλληνα ψαρά από ελληνικά χωρικά ύδατα - με το πρόσχημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά - ζήτησε το πλήρωμα φουσκωτού σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής.
Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής στις 11.30, ενώ ο ψαράς βρισκόταν με το σκάφος του στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καλολίμνου, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN.
Στη συνέχεια το φουσκωτό απομακρύνθηκε προς τις τουρκικές ακτές. 
Ο ψαράς κατήγγειλε το περιστατικό στο λιμεναρχείο Καλύμνου ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.
Σημειώνεται πως αυτή τη περίοδο κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή είναι σε εξέλιξη η επονομαζόμενη ναυμαχία ή μάχη της τσιπούρας με τα στελέχη της τουρκικής ακτοφυλακής να βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να προστατεύουν τους Tούρκους ψαράδες ενώ δεν έχουν λείψει και τα επεισόδια μεταξύ Tούρκων λιμενικών και Eλλήνων ψαράδων.
Αξιωματικοί του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. σημείωναν πάντως πως μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί παραβίαση των θαλασσίων συνόρων από τούρκους ψαράδες όπως συνέβαινε άλλες χρονιές κοντά στο Φαρμακονήσι ή το Αγαθονήσι.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης