Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Τα συνδικάτα προειδοποιούν την Amazon με απεργία μέσα στα Χριστούγεννα

Γερμανία: Τα συνδικάτα προειδοποιούν την Amazon με απεργία μέσα στα Χριστούγεννα
Το πανίσχυρο συνδικάτο Verdi ζητά καλύτερες αμοιβες και συνθήκες εργασίας
Το συνδικάτο Verdi ζήτησε από τους εργαζόμενους ενός βασικού κέντρου εφοδιαστικής της Amazon στη Γερμανία να απεργήσει τις κρίσιμες τελικές μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, απαιτώντας καλύτερες αμοιβές και συνθήκες για τους εργαζόμενους.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν πραγματοποιήσει επανειλημμένως απεργίες στη Γερμανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Amazon μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, από το 2013, ελπίζοντας να αναγκάσουν την εταιρεία να αναγνωρίσει τις συλλογικές διαπραγματευτικές συμφωνίες που ισχύουν για άλλους υπαλλήλους στη λιανική.
«Η Verdi θέλει να χρησιμοποιήσει τις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα για να αυξήσει τις πιέσεις για συλλογικές διαπραγματεύσεις μισθών στην Amazon, ανέφερε το συνδικάτο, λέγοντας ότι τα επιδόματα των Χριστουγέννων θα πρέπει να τετραπλασιαστούν από το τρέχον ύψος των 400 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων ότι οι εργαζόμενοι επιβαρύνονται περισσότερο, υπό άγχος και κάνουν υπερωρίες και αυτό πρέπει να αναγνωρίζεται με συλλογικά συμφωνημένα χρήματα στις γιορτές, επισημαίνει η συνδικαλιστική οργάνωση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης