Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλό τριών μηνών το πετρέλαιο - Κέρδη +0,25% για το Brent στα 65,38 δολ.

Κοντά σε υψηλό τριών μηνών το πετρέλαιο - Κέρδη +0,25% για το Brent στα 65,38 δολ.
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του +0,27%
Σημαντικά κέρδη σημείωσε σήμερα Δευτέρα (16/12) το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα οδηγήσει και σε αύξηση της ζήτησης μαύρου χρυσού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε 0,25% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,38 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2020 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του 0,27% στα 60,14 δολ. ανά βαρέλι, φθάνοντας κοντά στο υψηλότερο επίπεδο τριών μηνών.
Image
Η Ουάσιγκτον ακύρωσε την επιβολή νέων δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για χθες (15/12), ενώ από την πλευρά του το Πεκίνο θα αυξήσει σταδιακά τις αγορές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων.
Image
Ωστόσο, ο αναλυτής του Investing.com, Barani Krishnan, δήλωσε ότι «χωρίς να υπάρχουν τελικές υπογραφές, δε μπορούμε να γνωρίζουμε έαν οι Κινέζοι συμφώνησαν σε όλα με τον Trump, ή εάν απλά προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο».
Παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη φάση της εμπορικής συμφωνίας θα ξεκινήσουν άμεσα, το Πεκίνο κατέστησε σαφές ότι προκειμένου οι δύο χώρες να προχωρήσουν στη δεύτερη φάση, θα πρέπει να εφαρμοστούν τα όσα συμφωνήθηκαν στην πρώτη φάση.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της 50 Park Investments, Adam Sarhan, δήλωσε ότι «με τόσα πολλά που έχουν συμβεί τους τελευταίους 17 μήνες, οι αγορές αναμένουν ακριβείς λεπτομέρειες για τα όσα συμφώνησαν οι δύο πλευρές, προκειμένου να μετρήσουν την επιτυχία των μελλοντικών διαπραγματεύσεων», διευκρινίζοντας ότι «ο διάβολος βρίσκεται πραγματικά στις λεπτομέρειες και υπάρχουν πολύ λίγες εδώ πέρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης