Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης (ΝΔ): Ο Erdogan θέλει να γίνει πατέρας των Τούρκων – Νομίζει ότι μιλά με την ιστορία

Πλεύρης (ΝΔ): Ο Erdogan θέλει να γίνει πατέρας των Τούρκων – Νομίζει ότι μιλά με την ιστορία
Η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης έτυχε της αρνητικής στάσης όλου του διεθνούς παράγοντα είπε ο Θ. Πλεύρης
Την θέση ότι ο Erdogan θέλει να ξεπεράσει τον Κεμάλ και να γίνει πατέρας των Τούρκων διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Πλεύρης αναφέροντας πως ευελπιστεί πως λόγω της αρνητικής αντιμετώπισης της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης δεν θα υπάρξει μεγαλύτερη κλιμάκωση.
«Το πρώτο πράγμα που σε πρώτη φάση φάνηκε ότι επετεύχθη είναι ότι αυτομάτως η συμφωνία ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη έτυχε της αρνητικής στάσης όλου του διεθνούς παράγοντα, δηλαδή και της ΕΕ και της Αμερικής και της Αιγύπτου και του Ισραήλ.
Αυτό βέβαια δεν φτάνει προφανώς.
Η Τουρκία είναι ένας παίκτης, ο οποίος δεν υπολογίζει τον διεθνή παράγοντα, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι οποιαδήποτε κίνησή της βρίσκει αντίθετες ισχυρές δυνάμεις και σε πρακτικό επίπεδο.
Σιγά σιγά κινούνται πλοία στην περιοχή και ευελπιστούμε ότι λόγω αυτής της αρνητικής αντιμετώπισης δεν θα φτάσουμε στο σημείο να δούμε κλιμάκωση μεγαλύτερη από αυτή που έχουμε τώρα.
Για να μην προχωρήσει κάποιος παραπάνω πρέπει να αισθάνεται ότι έχει μεγαλύτερη πίεση από αυτήν που μπορεί να προκαλέσει» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Πλεύρης.
«Έχουμε έναν παίκτη που στην πραγματικότητα νομίζει ότι μιλάει με την ιστορία.
Λειτουργεί με το πώς θα ξεπεράσει τον Κεμάλ και θα γίνει ο πατέρας των Τούρκων.
Αυτό από μόνο του έχει μια επικινδυνότητα, γιατί συνήθως όλες οι χώρες σε μια διεθνής σκακιέρα βλέπουν ποιες είναι οι ισορροπίες και λειτουργούν έτσι.
Δεν είμαστε σίγουροι αν η Τουρκία θα λειτουργήσει με αυτούς τους όρους» υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης