Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Την κατάργηση του δικαστικού ενσήμου για τις αγωγές ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

tags :
Την κατάργηση του δικαστικού ενσήμου για τις αγωγές ζητά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητεί αύξηση των κονδυλίων για τη Δικαιοσύνη
Tην κατάργηση της τροπολογίας επιβολήςδικαστικού ενσήμου για τις αγωγές που οφείλει να καταβάλλει ο πολίτης με την υποβολή της απαίτησής του στα δικαστήρια, ζητούν δικαστές και εισαγγελείς  με ψήφισμά της Γενικής της Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητεί αύξηση των κονδυλίων για τη Δικαιοσύνη, κυρίως δε αύξηση των οργανικών θέσεων, όπως και:  

-Άμεση κατάργηση της τροπολογίας που επανέφερε το δικαστικό ένσημο στις αναγνωριστικές αγωγές ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου και που θα δυσχεράνει την πρόσβαση του πολίτη στον φυσικό του δικαστή.  
-Άμεση κατάργηση της διάταξης που αυξάνει τις θέσεις Προέδρων Εφετών  κατά 86 χωρις αύξηση των θέσεων εφετών που δέχτηκε ευθείες βολές από το νομικό κόσμο. Μάλιστα απευθύνουν αίτημα στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για σύγκληση της διοικητικής Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ώστε να αποφανθεί για την συνταγματικότητα του άρθρου 38 ν. 4640/2019 που επέφερε ανακατανομή των θέσεων Προέδρων Εφετών και Εφετών καθώς και για τα ζητήματα που δημιουργεί στην λειτουργία των Εφετείων της Χώρας.

Tο ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

"Οι Δικαστές και Εισαγγελείς – μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών:
Εκφράζουμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας από την διαρκώς εντεινόμενη προσπάθεια χειραγώγησης των δικαστικών συστημάτων σε ορισμένα Κράτη της Ευρώπης.
Απαιτούμε την αύξηση των κρατικών κονδυλίων και την ουσιαστική στήριξη των δομών για την Δικαιοσύνη.
Απαιτούμε την αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών προκειμένου να υλοποιηθεί το αίτημα αποτελεσματική και γρήγορη δικαιοσύνη.
Ζητούμε την άμεση κατάργηση της τροπολογίας που επανέφερε το δικαστικό ένσημο στις αναγνωριστικές αγωγές ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου και που θα δυσχεράνει την πρόσβαση του πολίτη στον φυσικό του δικαστή.  
Απευθύνουμε αίτημα στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για σύγκληση της διοικητικής Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ώστε να αποφανθεί για την συνταγματικότητα του άρθρου 38 ν. 4640/2019 που επέφερε ανακατανομή των θέσεων Προέδρων Εφετών και Εφετών καθώς και για τα ζητήματα που δημιουργεί στην λειτουργία των Εφετείων της Χώρας.
Ζητούμε από την Κυβέρνηση την άμεση κατάργηση της παραπάνω διάταξης.
Ζητούμε την άμεση ενσωμάτωση των χρονοεπιδομάτων και των μισθολογικών ωριμάνσεων των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών για το τρέχον έτος, καθώς και την τήρηση της υπόσχεσης της Κυβέρνησης για νομοθετική συμμόρφωση στην αμετάκλητη απόφαση 209/2018 του Ειδικού Δικαστηρίου που αφορά την αντισυνταγματική περικοπή των παραπάνω επιδομάτων για την διετία 2017-2018".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης