Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Κυπριακές πηγές: Στις 18/11 το περιστατικό με ισραηλινό σκάφος στην ΑΟΖ - Καμία εμπλοκή της Λευκωσίας

tags :
Κυπριακές πηγές: Στις 18/11 το περιστατικό με ισραηλινό σκάφος στην ΑΟΖ - Καμία εμπλοκή της Λευκωσίας
Το περιστατικό με το τουρκικό πλοίο και το ισραηλινό σκάφος σημειώθηκε στις 18 Νοεμβρίου
Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην απόφαση του καπετάνιου του ισραηλινού ωκεανογραφικού σκάφους Bat Galim να μην συνεχίσει την υποθαλάσσια έρευνά του σε περιοχές της κυπριακής ΑΟΖ που διεκδικεί η Τουρκία, δήλωσε στο Kυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) αρμόδια πηγή, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Jerusalem Post σύμφωνα με το οποίο τουρκικό πολεμικό πλοίο εκδίωξε το ισραηλινό ερευνητικό πλοίο από την κυπριακή ΑΟΖ πριν δυο εβδομάδες.
Η ίδια πηγή ανέφερε πως το περιστατικό με το τουρκικό πλοίο και το ισραηλινό σκάφος σημειώθηκε στις 18 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, όπως είπε, το ισραηλινό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion καθώς και Κύπριος γεωλόγος, είχε αφιχθεί στην κυπριακή ΑΟΖ στις 18 Νοεμβρίου για τη διενέργεια υποθαλάσσιας έρευνας εντός της κυπριακής ΑΟΖ με άδεια των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Πάντως χθες 15/12, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», διέψευσε ότι έχει λάβει χώρα οποιοδήποτε επεισόδιο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, μεταξύ ισραηλινού ερευνητικού πλοίου και τουρκικού πολεμικού πλοίου.
Σύμφωνα με ισραηλινά δημοσιεύματα, τουρκικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού εκδίωξε ισραηλινό πλοίο ερευνών κοντά στην Κύπρο πριν από δύο εβδομάδες.
Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα της Jerusalem Post, υπήρξε επιβεβαίωση του συμβάντος από το Υπουργείο Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης