Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκρηκτικό μηχανισμό γεμάτο καρφιά εξουδετέρωσε η ΕΛΑΣ στου Ζωγράφου - Ήθελαν θύματα αστυνομικούς, δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα

tags :
Εκρηκτικό μηχανισμό γεμάτο καρφιά εξουδετέρωσε η ΕΛΑΣ στου Ζωγράφου - Ήθελαν θύματα αστυνομικούς, δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα
Στο σημείο έσπευσε επί τόπου κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ)
(upd) Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε σήμερα το πρωί μέσα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, απέναντι από το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου, με τις τελευταίες πληροφορίες από την ελληνική αστυνομία να αναφέρουν ότι στόχος ήταν να υπάρξουν νεκροί αστυνομικοί, καθώς η βόμβα ήταν γεμάτη καρφιά και δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
Ο μηχανισμός που έφερε καλώδια, μπαταρία και ρολόι ήταν κρεμασμένος στα κάγκελα της περίφραξης της Πανεπιστημιούπολης και ερευνάται γιατί δεν εξερράγη.
Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
To γεγονός ότι ο μηχανισμός δεν εξερράγη, πιαθνώς οφείλεται σε αστοχία, με τους αξιωματικούς να προβληματίζονται ιδιαίτερα για το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, μπορεί ο σάκος να ήταν τοποθετημένος σε απόσταση από το Αστυνομικό Τμήμα, αλλά η βόμβα είχε κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε η έκρηξη να προκαλέσει ζημιά στην πρόσοψη του Τμήματος.
Η βόμβα περιείχε ένα σωλήνα που θα «ωθούσε» όλη την ενέργειά της προς το Τμήμα, με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Το σακίδιο με τον εκρηκτικό μηχανισμό το εντόπισε ο διοικητής του ΑΤ Ζωγράφου στη μάντρα από τη μέσα πλευρά της Πολυτεχνειούπολης.
Ο διοικητής πήγε να πάρει από το σημείο τη μοτοσικλέτα του που ήταν παρκαρισμένη και είδε πως από το σακίδιο εξείχαν καλώδια.
Αμέσως ενημέρωσε τα ΤΕΕΜ προκειμένου να μεταβούν στο σημείο και να ελέγξουν το ύποπτο σακίδιο. Η
περιοχή γύρω από το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου αποκλείστηκε.
Στο σημείο έσπευσε επί τόπου κλιμάκιο, , το οποίο πραγματοποίησε έλεγχο στον σάκο και στη συνέχεια προχώρησε σε ελεγχόμενες εκρήξεις.
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου είχε γίνει στόχος επίθεση με 20 μολότοφ με την ευθύνη να αναλαμβάνουν τότε οι «Αναρχικές Συμμορίες Μητροπολιτικής Ταραχής».

Image

Την ίδια ώρα, αστυνομικές αρχές και αντιτρομοκρατική βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, με τους αντιεξουσιαστές να έχουν επεκτείνει τη δράση τους περιφερειακά των Εξαρχείων.
Τα ξημερώματα, άγνωστοι έκαψαν ολοσχερώς τέσσερα οχήματα στο Κολωνάκι, πίσω από την αμερικανική πρεσβεία, ενώ προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές σε τρία ακόμη οχήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης