Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σταθερή παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 52 μονάδες ο δείκτης PMI

Γαλλία: Σταθερή παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Δεκέμβριο 2019 - Στις 52 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο δείκτης PMI παρέμεινε για έναν ακόμα μήνα πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων
Με σταθερούς ρυθμούς αυξήθηκε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στη Γαλλία για τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (16/12) στοιχεία της Markit, παρά το γεγονός ότι ο μεταποιοητικός κλάδος βρέθηκε κοντά στη στασιμότητα.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52 μονάδες, έναντι 52,1 μονάδων τον Νοέμβριο του 2019, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παρά το γεγονός ότι ο δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, παρέμεινε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Ο υποδείκτης που αφορά την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες παρέμεινε σταθερός, καθώς η επιτάχυνση του κλάδου υπηρεσιών αντιστάθμισε την επιβράδυνση που σημειώθηκε στον μεταποιητικό κλάδο.
Ο δείκτης PMI που σχετίζεται με τον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 52,4 μονάδες, έναντι 52,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα καταγράψει οριακή επιβράδυνση στις 52,1 μονάδες.
Αντίθετα, ο κλάδος υπηρεσιών βρέθηκε κοντά στη στασιμότητα, με τον δείκτη PMI να υποχωρεί στις 50,3 μονάδες, έναντι 51,7 μονάδων τον Νοέμβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 51,5 μονάδες.
«Τα τελευταία στοιχεία για τον δείκτη PMI υπογράμμισαν την περαιτέρω αύξηση της δραστηριότητας στον ιδιωτικό τομέα της Γαλλίας, αποκαλύπτοντας ωστόσο απογοητευτικά αποτελέσματα για τον μεταποιητικό κλάδο», δήλωσε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «μετά το πράσινο φως του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου, η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου παρέμεινε στάσιμη και οι νέες παραγγελίες επέστρεψαν σε έδαφος συρρίκνωσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης