Τελευταία Νέα
Διεθνή

Xi Jinping: Περίπλοκη και δύσκολη η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ – Στηρίζουμε την κυβέρνηση Lam

Xi Jinping: Περίπλοκη και δύσκολη η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ – Στηρίζουμε την κυβέρνηση Lam
Θα συνεχίσουμε απερίσπαστοι να σας στηρίζουμε υποστήριξε ο πρόεδρος της Κίνας
Την απόλυτη στήριξη του στην κυβέρνηση της Carrie Lam για τον τρόπο διαχείρισης και αντιμετώπισης των πρόσφατων διαδηλώσεων και βίαιων επεισοδίων στο Χονγκ Κονγκ εξέφρασε ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping.
Κατά τη συνάντηση του με την Carrie Lam στο Πεκίνο, ο Jinping αναγνώρισε το σθένος με το οποίο η Lam κυβέρνησε το Χονγκ Κονγκ αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές.
«Η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ το 2019 ήταν η πιο περίπλοκη και πιο δύσκολη από την επιστροφή του στη μητέρα πατρίδα» υποστήριξε ο Jinping λίγο πριν την έναρξη της κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης του με την επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ.
Σημειώνεται πως χθες Κυριακή 15/12 συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και αντικυβερνητικών διαδηλωτών και ενώ το Χονγκ Κονγκ είναι αντιμέτωπο εδώ και επτά μήνες με την χειρότερη πολιτική κρίση.
Δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Xi Jinping επρόκειτο να δώσει κατευθυντήριες γραμμές στη Lam για το πώς να διαχειριστεί την κρίση αυτή το επόμενο διάστημα.
«Θα συνεχίσουμε απερίσπαστοι να σας στηρίζουμε προκειμένου να κυβερνήσετε σύμφωνα με το γράμμα του Νόμου» τόνισε ο Xi Jinping, προσθέτοντας πως «το Πεκίνο στηρίζει σταθερά την αστυνομία στην εφαρμογή του νόμου».
Παράλληλα ο πρόεδρος της Κίνας εξέφρασε την ελπίδα να επανέλθει η ενότητα στο Χονγκ Κονγκ, προκειμένου να επιστρέψει στο σωστό δρόμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης