Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Σχεδόν στάσιμες οι τιμές στόχοι των ελληνικών τραπεζών - Το 2021 μηδενίζονται οι νέες προβλέψεις, κόπωση στα έσοδα

tags :
Deutsche Bank: Σχεδόν στάσιμες οι τιμές στόχοι των ελληνικών τραπεζών - Το 2021 μηδενίζονται οι νέες προβλέψεις, κόπωση στα έσοδα
Η Deutsche Bank μείωσε το μέσο όρο του CoE στο 10,8%, σε σύγκριση με 12,2% προηγουμένως
Σε αύξηση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Deutsche Bank, αλλά μείωσε ταυτόχρονα τις εκτιμήσεις της για την πορεία των εσόδων.
Ειδικότερα, η Deutsche Bank αύξησε την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 2,3 ευρώ από 2 ευρώ προηγουμένως, για την Πειραιώς στα 2,85 ευρώ από 2,7 ευρώ προηγουμένως, για την Εθνική στα 2,6 ευρώ από 2,3 ευρώ προηγουμένως και για την Eurobank στα 0,9 ευρώ από 0,8 ευρώ προηγουμένως.
Η Deutsche Bank διατηρεί τη σύσταση buy (αγορά) μόνο για την Alpha Bank, ενώ για τις άλλες τρεις διατηρεί τη σύσταση hold (διακράτηση).
Ειδικότερα, στην 89σέλιδη ανάλυσή της για την πορεία των ευρωπαϊκών τραπεζών με τίτλο "2020 outlook: banking on quality" (προοπτικές 2020: ποιότητα στον τραπεζικό κλάδο) που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr, στο κεφάλαιο για την Ελλάδα υπό τον τίτλο "Greece - Higher provisions for faster NPE reduction" (Ελλάδα - Υψηλότερες προβλέψεις για επιτάχυνση της μείωσης των NPEs), η Deutsche Bank μειώνει τις βασικές προβλέψεις για τα έσοδα του τομέα κατά 1% το 2019, ενώ τις αύξησε ελαφρά το 2020, διατηρώντας τα επίπεδα για το 2021.
Και αυτό έγινε λόγω της συνετής προσέγγισής της στη χαρτογράφηση της αύξησης των NII και των τελών για τον τομέα, καθώς αναμένει ότι τα επίπεδα δραστηριότητας θα παραμείνουν υπό πίεση μεσοπρόθεσμα.
Εικόνα
Επίσης, οι εκτιμήσεις κόστους για τον κλάδο αντανακλούν τον βραδύτερο ρυθμό μείωσης του κόστους, λόγω του διορθωτικού κόστους στα NPEs αλλά και του κόστους των προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank.
Η Duetsche Bank αύξησε επίσης και το κόστος κινδύνου για τον κλάδο, ώστε να ενσωματώσει τον αυξημένο αντίκτυπο της μείωσης των πωλήσεων NPEs μετά την περιορισμένη οργανική μείωση των NPE που παρατηρήθηκε τα τελευταία τρίμηνα.

Οι νέες τιμές στόχοι αντανακλούν το χαμηλότερο CoE

Με την απόδοση των 10ετών ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου να μειώνεται σημαντικά, η Deutsche Bank μείωσε το κόστος των τιμών των τραπεζικών μετοχών.
Υπολογίζει τώρα το μέσο όρο του CoE στο 10,8%, σε σύγκριση με 12,2% προηγουμένως.
Ως αποτέλεσμα του μίγματος των προαναφερθέντων
αλλαγών και του χαμηλότερου CoE, οι τιμές-στόχοι αυξάνονται ελαφρά, ενώ διατηρεί τις συστάσεις.
Εικόνα

Τιτλοποιήσεις

Τον Οκτώβριο του 2019, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  ενέκρινε το νέο σχέδιο διαχείρισης προβληματικών περιουσιακών στοιχείων (HAPS) της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο αποσκοπεί στη μείωση NPEs ύψους 30 δισ. ευρώ για τον τομέα.
Μέχρι τώρα έχουμε δει την Eurobank και την Alpha Bank να ανακοινώνουν τα σχέδια τιτλοποίησης που αξιοποιούν το μηχανισμό HAPS που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2020, ενώ άλλες τράπεζες είναι επίσης θετικές στη χρήση του.
Η επιτυχία αυτού του σχεδίου εξαρτάται κυρίως από τη διάθεση των επενδυτών να αναλάβουν κινδύνους.
Το 2020 θα πρέπει να φέρει μεγαλύτερη σαφήνεια στην πρωτοβουλία, καταλήγει η Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης