Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέχρι το 2100... 5 από τις 10 μεγαλύτερες χώρες του πλανήτη θα είναι από την Αφρική

tags :
Μέχρι το 2100... 5 από τις 10 μεγαλύτερες χώρες του πλανήτη θα είναι από την Αφρική
Ενώ ορισμένες ασιατικές χώρες θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, θα το κάνουν με χαμηλότερο ρυθμό και θα ξεπεραστούν στον πληθυσμό από τις αφρικανικές χώρες
Μέχρι σήμερα, οι πολυπληθείς χώρες και η έντονη αύξηση του πληθυσμού συσχετίζονταν συχνότερα με την Ασία - αλλά, όπως σημειώνει η Katharina Buchholz του Statista, αυτή η άποψη του κόσμου θα αλλάξει στο μέλλον.
Ενώ το 2020, πέντε από τις δέκα πιο πολυπληθείς χώρες του κόσμου βρίσκονται στην Ασία, η εικόνα θα φαίνεται διαφορετική το 2100, όταν πέντε αφρικανικές χώρες - η Νιγηρία, η Αιθιοπία, η Τανζανία, η Αίγυπτος και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό - θα είναι μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων στον κόσμο.
Infographic: In 2100, Five of the Ten Biggest Countries in the World Will Be in Africa | Statista
Ενώ ορισμένες ασιατικές χώρες θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, θα το κάνουν με χαμηλότερο ρυθμό και θα ξεπεραστούν στον πληθυσμό από τις αφρικανικές χώρες που εμφανίζουν ταχύτερη ανάπτυξη.
Άλλοι, όπως η Κίνα και το Μπαγκλαντές, αναμένεται να συρρικνωθούν έως το 2100, κυρίως λόγω του υψηλότερου βιοτικού επιπέδου και της εκπαίδευσης που έχουν ήδη αρχίσει να μειώνονται τα ποσοστά των γεννήσεων.
Το 1950, τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθούσαν να είναι μεταξύ των μεγαλύτερων παγκοσμίως.
Ο αριθμός αυτός θα έχει μειωθεί σε μία το 2020 και σε καμία το 2100.
Ο αριθμός των παιδιών που γεννιούνται παγκοσμίως μειώνεται ήδη, αλλά προς το παρόν με 2,5 παιδιά γεννημένα ανά γυναίκα, ο παγκόσμιος πληθυσμός εξακολουθεί να αυξάνεται.
Οι ερευνητές του ΟΗΕ διαπίστωσαν ότι εάν ο παγκόσμιος ρυθμός γονιμότητας συνεχίσει να πέφτει, θα φθάσει το 1,9 παιδιά ανά γυναίκα το 2100, οπότε ο παγκόσμιος πληθυσμός θα μειωνόταν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης