Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos: Tα χαμηλά επιτόκια στην Ευρωζώνη, κίνδυνος για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα

De Guindos: Tα χαμηλά επιτόκια στην Ευρωζώνη, κίνδυνος για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα
Η αδύναμη κερδοφορία και τα συρρικνωμένα περιθώρια κέρδους, αποτελούν ρίσκο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Τα χαμηλά επιτόκια στην ευρωζώνη θα συρρικνώσουν τα περιθώρια κέρδους των τραπεζών, αυξάνοντας τους κινδύνους για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα εντός της, δήλωσε σήμερα Δευτέρα 16/12 ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Luis De Guindos.
«Η αδύναμη κερδοφορία και τα συρρικνωμένα περιθώρια αποτελούν ρίσκο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα καθώς υπονομεύουν τη δυνατότητα διαμεσολάβησης και δημιουργίας κεφαλαίου των τραπεζών», ανέφερε σε συνέδριο, όπως μεταδίδει το Reuters.
«Το σημερινό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από την αποδυνάμωση του μακροοικονομικού outlook και την αυξημένη αβεβαιότητα, αν και οι τελευταίοι δείκτες αντανακλούν μια σταθεροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας» ανέφερε.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κDe Guindos επανέλαβε την έκκλησή του στις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να αυξήσουν τα αντικυκλικά «μαξιλάρια» των τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης