Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης ο Assad, κατηγορεί τις ΗΠΑ, πως κλέβουν πετρέλαιο και το πωλούν στην Τουρκία

Καταπέλτης ο Assad, κατηγορεί τις ΗΠΑ, πως κλέβουν πετρέλαιο και το πωλούν στην Τουρκία
Για τον Assad οι ΗΠΑ έχουν αφήσει πολύ μεγάλο αριθμό στρατευμάτων και προσωπικού ιδιωτικών εταιρειών στις πετρελαιοπηγές της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, ενώ εμπορεύονται  πετρέλαιο με την Τουρκία
Μύδρους εξαπέλισε ο πρόεδρος του συριακού καθεστώτος, Bashar al-Assad, κατά των ΗΠΑ, κατηγορώντας την υπερδύναμη για κλοπή του πετρελαίου της Συρίας και πώλησή του στην Τουρκία, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του.
Μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρουν στρατεύματα από τη Συρία, προ μηνών, ο πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι ένας μικρός αριθμός Αμερικανών στρατιωτικών θα παραμείνει στη χώρα, για να "προστατεύσει το πετρέλαιο".
Αργότερα δήλωσε ότι τα μέτρα ελήφθησαν έτσι ώστε να αποφευχθεί η πτώση της μαζικής πηγή εσόδων, στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους (IS).
Ωστόσο, ο Assad πιστεύει ότι ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων και του προσωπικού ιδιωτικών εταιρειών στις πετρελαιοπηγές της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας είναι πολύ υψηλότερος, ενώ η Ουάσινγκτον έχει δημιουργήσει μια γραμμή εμπορίου πετρελαίου με την Τουρκία.
«Πριν από τους Αμερικανούς, στις πρώτες μέρες, το 'Μέτωπο al-Nusra' χρησιμοποίησε αυτές τις πηγές, αφού ήρθε το Daesh (ΙΚ) και έδιωξε την al-Nusra - ή μάλλον όταν συγχωνεύθηκε με την al-Nusra και όλοι έγιναν Daesh- έκλεβε και πουλούσε πετρέλαιο.
Τώρα η Αμερική είναι εκείνη που κλέβει πετρέλαιο και το πουλάει στην Τουρκία», ανέφερε ο Assad.
«Οι ΗΠΑ βασίζονται σε ιδιωτικές στρατιωτικές επιχειρήσεις παρόμοιες με τη Blackwater σε αυτόν τον πόλεμο, οπότε ακόμα και αν έχουν αρκετές εκατοντάδες Αμερικανούς στρατιώτες στη Συρία, εξακολουθούν να έχουν αρκετές χιλιάδες -ίσως δε και δεκάδες χιλιάδες- πολίτες που εργάζονται για αυτές τις PMC (εταιρείες ιδιωτικού στρατού) και μάχονται στη Συρία.
Ως εκ τούτου, ο ακριβής αριθμός είναι δύσκολο να καθοριστεί, αλλά είναι σίγουρα αρκετές χιλιάδες άνθρωποι», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης