Διεθνή

CNBC: Διχασμένοι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι σε νέα δημοσκόπηση - Σαν να μην έγιναν ποτέ οι ακροάσεις!

CNBC: Διχασμένοι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι σε νέα δημοσκόπηση - Σαν να μην έγιναν ποτέ οι ακροάσεις!
Το 48% των ψηφοφόρων είναι ενάντια στην παραπομπή του προέδρου Trump, ενώ το 47% την υποστηρίζει!
Σαν να μην έγιναν ποτέ οι ακροάσεις στο Κογκρέσο οι Αμερικανοί ψηφοφόροι είναι εντελώς διχασμένοι σχετικά με την παραπομπή ή μη- του προέδρου Trump, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα 16/12 στη δημοσιότητα με το 48% των ψηφοφόρων είναι ενάντια στην παραπομπή του προέδρου Trump, ενώ το 47% την υποστηρίζει.
Όπως αποκαλύπτει η νέα δημοσκόπηση της NPR / PBS NewsHour / Marist, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι είναι «ομοιόμορφα» σχεδόν διχασμένοι για την εκδίωξη του Προέδρου Donald Trump, ενώ οι απόψεις τους έχουν παραμείνει αμετάβλητες από τον περασμένο μήνα, παρά το πέρας των για εβδομάδες μεγάλων συζητήσεων και δημόσιων ακροάσεων.
Ο Trump κατηγορείται για κατάχρηση της εξουσίας του και για άσκηση πίεσης στον πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky να διερευνήσει τον πολιτικό αντίπαλο και τον πρώην αντιπρόεδρο Joe Biden.
«Είναι σαν να μην συνέβησαν ποτέ οι ακροάσεις» λέει ο Lee Miringoff, διευθυντής του Marist Institute for Public Opinion.
«Τα επιχειρήματα έχουν χρησιμεύσει μόνο για την ενίσχυση των υφιστάμενων απόψεων και όλοι έχουν εδραιωθεί στην πλευρά που υποστηρίζουν»

Η κούρσα των Δημοκρατικών

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι ο Biden και ο γερουσιαστής Bernie Sanders ηγούνται και ξεχωρίζουν στην κούρσα για το χρίσμα των δημοκρατικών.
Συλλογικά λαμβάνουν περίπου το ήμισυ της στήριξης των Δημοκρατικών ψηφοφόρων και των ανεξάρτητων αριστερών.
Τα ποσοστά που λαμβάνουν οι υποψήφιοι έχουν ως εξής:
Joe Biden, 24%
Bernie Sanders, 22%
Elizabeth Warren, 17%
Pete Buttigieg 13%
Andrew Yang 5%
ο Mike Bloomberg 4%
Amy Klobuchar 4%
Cory Booker 4%
Ο Julian Castro, ο Tulsi Gabbard και ο γερουσιαστής Michael Bennet έχουν όλοι από 1%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Οι υποψήφιοι και το κοινό τους

Ο Biden έχει μεγαλύτερη απήχηση στις λευκές γυναίκες χωρίς πτυχίο, στους μετριοπαθείς, στους ανθρώπους που κερδίζουν λιγότερα από 50.000 δολάρια το χρόνο και τους ανθρώπους από τον Νότο.
Ο Sanders σε μη λευκούς ψηφοφόρους, προοδευτικούς, ανθρώπους από αστικές περιοχές και βορειοανατολικά, κυρίως άνδρες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Περίπου τα 2/3 των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι ευχαριστημένοι από την ομάδα των Δημοκρατικών υποψηφίων, αν και τα 3/4 δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να στραφούν στη στήριξη ενός διαφορετικού υποψηφίου.
Η επόμενη αναμέτρηση των Δημοκρατικών υποψηφίων έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 19/12, στο Πανεπιστήμιο Loyola Marymount στο Λος Άντζελες.
Η έρευνα διεξήχθη με τη συμμετοχή 1.744 ενηλίκων, μεταξύ 9 και 11 Δεκεμβρίου από την Marist Poll, μέσω τηλεφώνου
και έχει περιθώριο σφάλματος +/- 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης