Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκε κατά +6,2% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο του 2019

Κίνα: Ενισχύθηκε κατά +6,2% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο του 2019
Οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξεως του +8% σε ετήσια βάση
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις και η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +8% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου +7,2% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η ετήσια άνοδος θα περιοριστεί στο +7,6%.
Οι λιανικές πωλήσεις στις αστικές περιοχές αυξήθηκαν κατά +7,9% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις αγροτικές περιοχές διαμορφώθηκε στο +9,1%.
Για το συνολικό διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2019 οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +7,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που η αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις αγροτικές περιοχές για το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκε στο +9%.
Παράλληλα, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αυξήθηκε κατά +6,2% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2018, έναντι ετήσιας ανόδου +4,7% τον Οκτώβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +5%.
Σημειώνετα ότι η άνοδος του Νοεμβρίου ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ενώ για το σύνολο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2019 η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +5,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης