Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τι θα συμβεί στα επαγγελματικά ταξίδια το 2020

tags :
Τι θα συμβεί στα επαγγελματικά ταξίδια το 2020
Η κινητή τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι ταξιδιώτες αναζητούν, κάνουν κράτηση και πληρώνουν για τα ταξίδια
Τα επαγγελματικά ταξίδια δημιουργούν ένα αρκετά μεγάλο άγχος για τον ταξιδιώτη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ταξιδιώτες όλων των ηλικιών επιλέγουν δραστηριότητες ευεξίας προκειμένου να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές απαιτήσεις του ταξιδιού τους. Τούτο αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου The Westin Cape Town, Leon Meyer.
Παράλληλα, διάφορες τάσεις απευθύνονται στην αγορά των millennials, η οποία θα συνεχίσει να διαμορφώνει τη βιομηχανία των επαγγελματικών ταξιδιών.

1. Εξατομικευμένα ταξίδια
Η κινητή τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι ταξιδιώτες αναζητούν, κάνουν κράτηση και πληρώνουν για τα ταξίδια. Μάλιστα η πλειοψηφία των επιχειρηματιών επιλέγουν να κάνουν κράτηση μέσω κινητού.
Οι ταξιδιώτες θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία στη διαδικασία λήψης αποφάσεων ακόμη περισσότερο μέσα στο 2020 και μετά.

2. Ταξίδια χωρίς ταλαιπωρία
Η συνδεσιμότητα θα παραμείνει βασική ανησυχία για τους επαγγελματίες ταξιδιώτες. Τα επόμενα χρόνια, ξενοδοχεία, σταθμοί, τρένα, αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να καλύψουν ακόμη περισσότερο τις ανάγκες των ταξιδιωτών για γρήγορη και αξιόπιστη συνδεσιμότητα.
Παράλληλα η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτιστοποίηση της ταξιδιωτικής διαδικασίας. Οι ταξιδιώτες μπορούν να αναμένουν συντομότερους χρόνους αναμονής στους αερολιμένες χάρη στην τεχνολογία βιομετρικής αναγνώρισης και αναγνώρισης προσώπου.
Οι εφαρμογές θα γίνονται όλο και πιο περιεκτικές για να καλύψουν περισσότερο το ταξίδι των επαγγελματιών ταξιδιών.
Εφαρμογές, όπως η Marriott Bonvoy, θα προσφέρουν Mobile Check-in από οπουδήποτε και μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα κινητό κλειδί, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή κάρτα εισόδο.

3. Ανακαλύπτοντας νέους προορισμούς
Νέους προορισμούς θα εξερευνήσουν οι επαγγελματίες ταξιδιώτες. Ενώ η Κίνα εξακολουθεί να κυριαρχεί στην διεθνή αγορά επαγγελματικών ταξιδιών, περισσότεροι επιχειρηματίες ταξιδεύουν προς την Ινδία και την Ινδονησία.Η Ινδία αναμένεται να εισέλθει στις πέντε πρώτες αγορές επαγγελματικών ταξιδιών μέχρι το 2022. Η Σουηδία και η Νορβηγία γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς προορισμοί για επαγγελματικά ταξίδια.
Επιπλέον, οι προορισμοί στην Αφρική επικεντρώνονται όλο και περισσότερο σε συναντήσεις, συνεδριάσεις και εκδηλώσεις υποδομής και μάρκετινγκ για να προσελκύσουν επαγγελματίες ταξιδιώτες.

4. Bleisure: Το τερπνό μετά του ωφέλιμου
Mε τους Millennials να αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα επαγγελματιών ταξιδιωτών, τα bleisure ταξίδια πρόκειται να συνεχιστούν.
Σύμφωνα με έρευνες, περίπου το 60% των ταξιδιών επαγγελματικών ταξιδιών περιλαμβάνει μια συνιστώσα αναψυχής και περισσότεροι από τους μισούς διεθνείς επαγγελματίες ταξιδιώτες επεκτείνουν επαγγελματικά ταξίδια για λίγες μέρες για να ζήσουν δραστηριότητες αναψυχής.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης