Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση Μητσοτάκη για τη στάση εργασίας στο μετρό: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

Παρέμβαση Μητσοτάκη για τη στάση εργασίας στο μετρό: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας, ενώ ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων
H κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, διαμηνύει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με σχόλιό του στο Twitter για την αιφνιδιαστική στάση εργασίας στο Μετρό.
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας, ενώ ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων.
«Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται επειδή απλώς ζητήθηκε σε 21 άτομα να κάνουν τη δουλειά τους.
Άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας.
Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία των Αθηναίων», έγραψε στο Twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Image


Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 το πρωί διαμαρτυρόμενοι για τη μετακίνηση 20 υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες.
Πρόκειται για προειδοποίηση, όπως λένε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τονίζοντας πως είναι μόνο μία πρώτη αντίδραση.
Την στάση εργασίας στηρίζει και η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της.
«Την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις στην ΣΤΑ.ΣΥ πλησιάζουν τις 700 και δεν έχει οριστεί ο ακριβής αριθμός τους ανά Διεύθυνση, Τομέα, Ειδικότητα, η διοίκηση της εταιρίας με άκρως ενοχικό τρόπο αποφασίζει και διατάζει Παρασκευή βράδυ να μετακινήσει μονομερώς με τον πλέον βίαιο και αυταρχικό τρόπο συναδέλφους από τις οργανικές τους θέσεις δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως επιλύει.
Τη στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες στελέχωσης ειδικοτήτων όπως, τεχνίτες, οδηγοί, σταθμάρχες, έλεγχος κομίστρου έχουν χτυπήσει κόκκινο, οι διοικούντες με μια ακατανόητη χωρίς κανέναν σχεδιασμό και έξω από κάθε λογική κίνηση, προχωρούν μονομερώς στην “ρύθμιση” της ζωής των εργαζομένων.
Είναι οι ίδιοι που σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΑΣΑ έχουν αφήσει τους συναδέλφους εκδότες εισιτηρίων να εργάζονται κάτω από αντίξοες και απάνθρωπες συνθήκες εξαιτίας της αποτυχίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Το ΣΕΛΜΑ απαιτεί άμεσα, προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ανάκληση των μονομερών βίαιων μετακινήσεων.
Κανένας συνάδελφος δεν θα μετακινηθεί μέχρι να ενημερωθεί από το σωματείο» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι.

Κώστας Καραμανλής: Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί νταβατζιλίκια

«Η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί νταβατζιλίκια και εκβιασμούς», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής με αφορμή τη σημερινή στάση εργασίας εργαζομένων στο μετρό, που αποφάσισε χθες το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).
Η κυβέρνηση, τόνισε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, δεν θα ανεχτεί 21 άτομα -που βρίσκονταν σε διοικητικές θέσεις και υπάρχει ανάγκη να επανατοποθετηθούν σε λειτουργικές θέσεις- να κρατάνε σε ομηρία 1,5 εκατομμύριο πολίτες.
Και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται να μας ειδοποιούν χθες στις 6 το απόγευμα ότι θα κάνουν στάση εργασίας όταν η κυβέρνηση έχει δείξει ευαισθησία στα  μισθολογικά τους και ενώ ο Σύριζα τους κρατούσε σε ομηρία». Τόνισε πως το μεγάλο ζήτημα είναι η έλλειψη προσωπικού στα εκδοτήρια επισημαίνοντας: «είναι ανάγκη να προμηθευτούμε περισσότερα εκδοτήρια, κάτι που θα γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο».
Τέλος, ο υπουργός Μεταφορών είπε πως η κυβέρνηση θα θέσει σύντομα το ζήτημα του ελάχιστου προσωπικού ασφαλείας που ισχύει σε όλη την Ευρώπη για να μπορεί να κυκλοφορεί το μετρό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης