Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία τον Οκτώβριο 2019, στο 3,8% - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Βρετανία: Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε η ανεργία τον Οκτώβριο 2019, στο 3,8% - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ποσοστό ανεργίας θα καταγράψει οριακή άνοδο στο 3,9%
Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (17/12) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στος 3,8% παραμένοντας αμετάβλητο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή άνοδος στο 3,9%.
Παράλληλα, το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε κατά 0,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, στος 76,2% γεγονός που αποτελεί ιστορικό υψηλό.
Όσον αφορά τις κενές θέσεις εργασίας για τον περίοδο Αυγούστου-Οκτωβρίου 2019, αυτές υποχώρησαν κατά 20.000 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, στις 794.000 θέσεις συνολικά.
Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο που αφορούν τον Νοέμβριο του 2019 διαμορφώθηκαν στις 28.800, έναντι 26.400 αιτήσεων τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 24.500 αιτήσεις.
Επιπλέον, οι μέσοι μισθοί αυξήθηκαν κατά +3,2% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο του 2019, έναντι ετήσιας ανόδου +3,6% προηγουμένως, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η επιβράδυνση θα περιοριστεί στο +3,4%.
«Ενώ οι εκτιμήσεις για το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο, η μακροπρόθεσμη εικόνα είναι σε γενικές γραμμές επίπεδη τα τελευταία τρίμηνα», τόνισε ο επικεφαλής της αγοράς εργασίας για την ONS, David Freeman, προσθέτοντας ότι «οι μισθοί εξακολουθούν να αυξάνονται, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης