Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό - Στο -0,04% και τα 1.479,95 δολάρια

tags :
Οριακές απώλειες για τον χρυσό - Στο -0,04% και τα 1.479,95 δολάρια
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχασε και το στήριγμα των 1.480 δολ. ανά ουγγιά
Οριακές απώλειες σημείωσε σήμερα Τρίτη (17/12) ο χρυσός,  καθώς οι επενδυτές προβληματίζονται αναφορικά με την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Φεβρουαρίου 2020 είχε οριακές απώλειες της τάξης του -0,04% στα 1.479,95 δολ. ανά ουγγιά.
Image
Αν και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, δήλωσε ότι η πρώση φάση της εμπορικής συμφωνίας «έχει ολοκληρωθεί πλήρως», ορισμένοι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι αναφορικά με τις περιορισμένες δηλώσεις που έχει πραγματοποιήσει η Κίνα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, δεν είναι ακόμα σαφές εάν το Πεκίνο θα αυξήσει τις αγορές αμερικανικών γεωργικών προϊόντων, καθώς θα μπορούσε να προμηθευτεί τα σχετικά προϊόντα από άλλες χώρες, όπως είναι η Βραζιλία.
«Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει σε θέση ισχύος, παρά το γεγονός ότι ξεπεράσαμε πολλά από τα χειρότερα δυνατά σενάριο μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες», αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της TD Securities, διευκρινίζοντας ότι ο χρυσός παρέμεινε ανθεκτικός στον απόηχο των δηλώσεων της Fed ότι θα σταματήσει για την ώρα τις μειώσεις επιτοκίων.
Πτωτικά κινήθηκαν και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, με τον άργυρο να σημειώνει απώλειες -0,38% στα 16,9 δολάρια.
Απώλειες -0,18% για την πλατίνα και -2,12% για το παλλάδιο τα οποία διαμορφώθηκαν στα 929,60 και 1.921,90 δολάρια η ουγγιά αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης